• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par notikumiem ES dienvidu kaimiņu reģiona valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2011., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

25.05.2011., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par notikumiem ES dienvidu kaimiņu reģiona valstīs

23.maijā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis piedalījās kārtējā Eiropas Savienības Ārlietu padomes sanāksmē Briselē, kur augstās pārstāves Ketrinas Eštones vadībā notika viedokļu apmaiņa par notikumiem Lībijā, Sīrijā un citās ES dienvidu kaimiņu reģiona valstīs, aktuālo situāciju un ES lomu Dienvidkaukāzā, kā arī par ES cilvēktiesību politiku.

Ārlietu padomē ministri apsprieda aktuālos notikumus ES dienvidu kaimiņu reģiona valstīs un ES iesaisti. Ministri analizēja situāciju Lībijā, atzīmēja ES biroja Bengāzi atklāšanas nozīmi, kā arī pārrunāja priekšlikumus turpmākai ES rīcībai Lībijā.

Reaģējot uz nesenajiem notikumiem Sīrijā, ministri nosodīja vardarbību pret demonstrantiem un aicināja Sīrijas varas iestādes sākt visaptverošu nacionālo dialogu. Ministri vienojās, ka 9.maijā pieņemtās sankcijas paplašināmas, attiecinot tās arī uz Sīrijas augstākajām amatpersonām.

Ārlietu padomē ministri apsprieda aktuālo situāciju Dienvidkaukāzā, reģiona stabilitāti kopumā un notikumu attīstību Kalnu Karabahā. Diskusijā ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis izteica atbalstu lielākai ES iesaistei Dienvidkaukāza reģionā, tai skaitā iniciatīvai nozīmēt ES īpašo pārstāvi reģionā. Ministrs aicināja augsto pārstāvi K.Eštoni paust ES nostāju par neseno incidentu uz Gruzijas un Dienvidosetijas administratīvās robežas un uzsvēra nepieciešamību stiprināt ES novērošanas misiju.

Ministri pārrunāja aktuālo situāciju Tuvo Austrumu miera procesā. Piedaloties viedokļu apmaiņā, Latvijas ārlietu ministrs izteica atbalstu ASV prezidenta Baraka Obamas piedāvātajam redzējumam un uzsvēra, ka ES no savas puses būtu jāmotivē abas puses atgriezties pie sarunu galda.   

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!