• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Ruandas, Hondurasas un Serbijas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2011., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230682

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Rundāles pils 275.gadadienas pasākumā

Vēl šajā numurā

26.05.2011., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Ruandas, Hondurasas un Serbijas vēstniekus

Valsts prezidents Valdis Zatlers 24.maijā darbam Latvijas Republikā akreditēja Ruandas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Immakilē Ivanjiližiru, Hondurasas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Ernanu Bermudesu un Serbijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Dušanu Crnogorčeviču

Foto: VPK

Tikšanās laikā ar jauno Ruandas vēstnieci Immakilē Ivanjiližiru Valsts prezidents apsveica Ruandu ar vēstnieka nozīmēšanu darbam Latvijā. V.Zatlers uzsvēra Latvijas vēlmi veicināt plašāku atpazīstamību Āfrikas kontinenta valstīs, iegūstot uzticamus politiskos un ekonomiskos partnerus. Viņš atzīmēja Ruandas nozīmību šā mērķa īstenošanā, norādot, ka divpusējo attiecību pakāpeniska veidošana un attīstīšana ar Āfrikas kontinenta valstīm ir viena no Latvijas kā Eiropas Savienības dalībvalsts ārpolitikas sastāvdaļām. Valsts prezidents atzina, ka Latvijai Āfrikas kontinenta valstis līdz šim bijušas samērā tālas un neapgūtas, līdz ar to ir vēl daudz neizmantotu iespēju un sadarbības potenciāls. Tāpat Valsts prezidents uzsvēra Eiropas Savienības–Āfrikas samita nozīmi, atzīmējot iespējas iesaistīties kopīgajā dialogā, kā arī nepieciešamību sadarboties starptautisko organizāciju ietvaros.

Sarunā ar Hondurasas vēstnieku Latvijā Ernanu Bermudesu V.Zatlers augstu novērtēja abu valstu draudzīgās attiecības, atzīmējot, ka jau tuvākajā laikā jāveicina sadarbība ekonomikas, izglītības un tūrisma jomā. Prezidents ar vēstnieku pārrunāja arī Eiropas Savienības un Latīņamerikas politisko dialogu dažādos forumos, kam jābūt pamatā ekonomisko attiecību paplašināšanai ar šā reģiona valstīm. Viņš arī atzīmēja Latvijas uzņēmēju interesi par jauniem noieta tirgiem un sadarbības partneriem.

Savukārt tikšanās laikā ar Serbijas vēstnieku Dušanu Crnogorčeviču Valsts prezidents pateicās par silto uzņemšanu viņa valstsvizītes laikā Serbijā pagājušajā gadā un nodeva uzaicinājumu Serbijas prezidentam ierasties vizītē Latvijā. Viņš norādīja uz Latvijas vēlmi stiprināt divpusējo sadarbību ar Serbiju kā Latvijas nākotnes partneri ES, kā arī sniedzot atbalstu un daloties pieredzē Serbijas integrācijas procesā ES. Īpaši Valsts prezidents norādīja uz iespējām stiprināt un paplašināt divpusējo sadarbību ekonomikā – informācijas tehnoloģiju, loģistikas, mašīnbūves un koksnes pārstrādes jomā. V.Zatlers norādīja arī uz augsto Latvijas novērtējumu Serbijai kā Rietumbalkānu reģiona stabilitātes nodrošinātājai un veiksmīgi notiekošajam Belgradas–Prištinas dialogam. Abas amatpersonas apsprieda arī Rietumbalkānu reģiona attīstības iespējas tuvāko gadu laikā, kā arī valstu sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

Immakilē Ivanjiližira – dzimusi 1962.gadā. Ieguvusi bakalaura grādu franču un vācu filoloģijā, kā arī literatūrā. Maģistra grāds informācijas un telekomunikāciju sistēmu jomā, kā arī starptautiskajās attiecībās. No 1999.gada līdz 2010.gadam strādājusi ANO dažādos amatos. Kopš 2010.gada vēstniece Nīderlandē.

Ernans Bermudess – dzimis 1949.gadā. Bakalaura grāds jurisprudencē un maģistra grāds politikas zinātnē un starptautiskajās attiecībās. Iepriekš bijis vēstnieks Urugvajā, Kolumbijā, Spānijā, Lielbritānijā un Ekvadorā.

Dušans Crnogorčevičs – dzimis 1948.gadā. Ieguvis doktora grādu jurisprudencē. Darbam ārlietu dienestā pievienojies 1978.gadā, ieņemot dažādus amatus ministrijas centrālajā aparātā un vēstniecībās. Bijis vēstnieks Somijā un Rumānijā.

Ruandas vēstnieces rezidence būs Hāgā, bet Hondurasas un Serbijas vēstnieki rezidēs Stokholmā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!