• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu vizīti Gruzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2011., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Serbijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

26.05.2011., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu vizīti Gruzijā

Arī trīs gadus pēc Gruzijas un Krievijas militārā konflikta jāturpina pasaulei atgādināt par Gruzijas teritoriālo integritāti, pēc atgriešanās no vizītes Gruzijā uzsver Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš.

O.Kalniņš un vēl trīs Saeimas deputāti no 18. līdz 21.maijam uzturējās vizītē Gruzijā, kur tikās ar Gruzijas amatpersonām, piedalījās augsta līmeņa parlamentārā konferencē un klātienē iepazinās ar Gruzijas un Krievijas militārā konflikta laikā pārvietoto personu dzīves apstākļiem.

"Lai arī kopš GruzijasKrievijas kara būs pagājuši jau trīs gadi, mums jāturpina Eiropai un pasaulei atgādināt par nepieciešamību ievērot Gruzijas teritoriālo integritāti un to, ka daļa šīs valsts teritorijas joprojām ir okupēta," norāda O.Kalniņš. Komisijas priekšsēdētājs vēlas Saeimā rosināt diskusiju par to, vai arī Latvijas parlamentam paust atbalstu Gruzijas teritoriālajai integritātei.

"Uzskatu, ka šajā jautājumā nedrīkst klusēt un izlikties, ka šis iesaldētais konflikts nemaz nepastāvētu. Līdzīgi kā baltieši ārzemēs visus padomju okupācijas gadus neatlaidīgi atgādināja par Baltijas valstu zaudēto neatkarību, tāpat arī tagad jārunā par Gruzijas teritoriālo integritāti," pārliecināts Ārlietu komisijas priekšsēdētājs.

"Iesaldētā militārā konflikta sekas vistiešākajā veidā skar tūkstošiem cilvēku, kuri karadarbības rezultātā bija spiesti pamest savas mājas Dienvidosetijā. Vizītes laikā klātienē iepazināmies ar šo cilvēku dzīves apstākļiem bēgļu nometnēs. Pateicoties ANO un Eiropas Savienības finansiālajam atbalstam, viņu dzīves apstākļi ir normāli. Tomēr, kā sarunā apliecināja bēgļi, psiholoģiski ir ļoti smagi, jo viņu mājas palikušas robežas otrā pusē, kur nav iespējams nokļūt," par vizītes gaitu stāsta O.Kalniņš.

Kopā ar Ārlietu komisijas priekšsēdētāju vizītē uz Gruziju bija devušies arī komisijas priekšsēdētāja biedre Iveta Grigule, komisijas deputāts Guntis Ulmanis, kā arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu pārstāve Ingrīda Circene.

Vizītes laikā Saeimas deputāti tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi un Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Akaki Minašvili. Tāpat Gruzijas apmeklējuma laikā deputāti piedalījās Gruzijas parlamenta organizētā starptautiskā konferencē, kas bija veltīta demokratizācijas procesiem Eiropas Savienības austrumu kaimiņvalstīs un kurā O.Kalniņš vadīja vienu no darba sesijām. Savukārt G.Ulmanis kā bijušais Latvijas Valsts prezidents līdz ar vairākiem ASV kongresmeņiem piedalījās īpašā tikšanās reizē ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!