• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ruandas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2011., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu vizīti Gruzijā

Vēl šajā numurā

26.05.2011., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ruandas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs 24.maijā tikās ar Ruandas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Immakilē Ivanjiližiru, kas bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Pārrunājot Latvijas un Ruandas divpusējo attiecību vēsturi, puses bija vienisprātis par nepieciešamību aktivizēt abu valstu praktisko sadarbību, tostarp ekonomikā un tūrismā. Lai arī Latvija diplomātiskās attiecības ar šo Centrālāfrikas valsti nodibinājusi 2007.gadā, kopš tā laika abu valstu kontakti nav bijuši aktīvi.

A.Klementjevs sarunā atzīmēja, ka Latvija kā neliela valsts nevar atļauties uzturēt plašu diplomātisko pārstāvniecību tīklu visos pasaules reģionos. Tādēļ mūsu valsts aktīvi izmanto iespējas, ko kontaktu veidošanā ar Āfrikas valstīm sniedz dalība Eiropas Savienībā.

Vēstniece atzinīgi vērtēja Latvijas puses uzaicinājumu viņai piedalīties Ārlietu ministrijas kopīgi ar nevalstiskajām organizācijām un privāto sektoru organizētajā pirmajā starptautiskajā diskusiju forumā "Āfrikas platforma". 20.maijā notikušais forums bija labs pirmais solis abu valstu politisko un ekonomisko attiecību veidošanā, pauda vēstniece.

Jaunā Ruandas vēstniece pastāvīgi rezidē Hāgā, Nīderlandē. Viņa studējusi ASV Kolumbijas universitātē un Džona Hopkinsa universitātē. Iepriekš ieņēmusi dažādus amatus ANO centrālajā aparātā Ņujorkā un ANO misijās Etiopijā un Sudānā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!