• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzturlīdzekļu piedziņu no citās ES valstīs dzīvojošajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2011., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2011. gada 23. maija sēdi

Vēl šajā numurā

26.05.2011., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzturlīdzekļu piedziņu no citās ES valstīs dzīvojošajiem

Saeimas Juridiskā komisija 24.maijā pirms pirmā lasījuma atbalstīja likumprojektu paketi, kas atvieglo uzturlīdzekļu piedziņu no personām, kas dzīvo citās Eiropas Savienības (ES) valstīs.

Latvijas iedzīvotāji, lai panāktu Latvijā pieņemta nolēmuma par uzturēšanas līdzekļu piedziņas izpildi ārvalstīs, varēs vērsties Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā, kas pārstāvēs viņu intereses citās ES valstīs. Patlaban, lai panāktu uzturlīdzekļu piedziņu no ārvalstīs dzīvojošajiem, prasītājam jāvēršas attiecīgās valsts kompetentajā iestādē, kas prasa ievērojamus finanšu līdzekļus ceļa izdevumiem vai pārstāvja algošanai.

Analoģiska kārtība būs spēkā gadījumos, kad citu ES valstu iedzīvotāji prasīs vērst uzturlīdzekļu piedziņu pret parādniekiem, kas dzīvo Latvijā.

Likumu grozījumi attieksies uz gadījumiem, kad uzturlīdzekļus prasa bērnam, bijušajām laulātajam vai vecākiem un vecvecākiem.

Grozījumi Civilprocesa likumā, Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā un Grozījumi Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā sagatavoti, lai nodrošinātu ES regulas ieviešanu.

Komisija atbalstīja steidzamības piešķiršanu likumprojektiem un paredzēts, ka likumu grozījumi stāsies spēkā šī gada 18.jūnijā.

Likumprojektu pakete divos lasījumos vēl jāskata Saeimā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!