• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darbu pieteikšanu Baltijas asamblejas balvai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2011., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230697

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Iesniegumu likumā

Vēl šajā numurā

26.05.2011., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darbu pieteikšanu Baltijas asamblejas balvai

Vēl līdz 1.jūnijam var pieteikt darbus ikgadējai Baltijas asamblejas (BA) balvai literatūrā, mākslā un zinātnē.

BA balvas ir nodibinātas, lai sekmētu literatūras, mākslas un zinātnes attīstību Baltijas valstīs un novērtētu izcilākos sasniegumus šajās jomās.

Balvu literatūrā piešķir igauniski, latviski vai lietuviski uzrakstīta romāna, lugas, dzejoļu, stāstu un apcerējumu krājuma vai tamlīdzīga sacerējuma autoram. Darba pirmpublicējumam jābūt izdotam pēdējo triju gadu laikā.

Balvu mākslā piešķir autoram vai izpildītājam par pēdējo triju gadu laikā radītu mākslas darbu vai darbu ciklu tēlotājmākslā, lietišķajā mākslā, mūzikā, arhitektūrā un teātra mākslā vai kinomākslā. To piešķir režisoram, solistam, aktierim, baleta māksliniekam vai izpildītājmākslinieku grupai par izcilu māksliniecisku sniegumu pēdējo triju gadu laikā.

Savukārt balvu zinātnē piešķir izcila zinātniska darba vai pētījumu sērijas autoram humanitārajās, sociālajās vai dabas zinātnēs, ja darbam ir starptautiska nozīme, tas veicina zinātnes attīstību Baltijas reģionā un publicēts pēdējo triju gadu laikā.

Balvai iesniegtos literatūras, mākslas un zinātnes darbus vērtē attiecīgās jomas eksperti, kuri kopā veido BA balvas žūrijas komiteju, un tās sastāvā ir deviņi cilvēki katrā Baltijas valstī.

5000 eiro naudas balvas konkursa uzvarētājiem pasniegs nākamajā BA sesijā, kas norisināsies Tallinā no 24. līdz 25.novembrim.

Pretendentiem no Latvijas darbus līdz ar biogrāfiju, divām recenzijām un citiem papildu materiāliem (atsaucēm presē, CD vai DVD) jāsūta Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas sekretārei Ingrīdai Putniņai (Saeima, Rīgā, M.Trokšņu ielā 2, LV–1811) līdz 1.jūnijam (ieskaitot). Papildu informāciju var saņemt pa e-pastu ingrida.putnina@saeima.lv.

2010.gada BA balvu literatūrā par dzejoļu krājumu "Torn" saņēma dzejniece un rakstniece no Igaunijas Ene Mihkelsone. Balva mākslā piešķirta lietuviešu māksliniekam un tēlniekam Antanam Žukauskam par pagātnes vērtību atveidošanu tēlotājmākslā, panākot līdzsvaru starp moderno un tradicionālo, kā arī par baltiešu identitātes nešanu pasaulē. Savukārt balva zinātnē piešķirta Jānim Stradiņam par grāmatu "Zinātnes un augstskolu sākotne Latvijā".

Baltijas asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta, lai koordinētu Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutētu par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas – 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!