• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauni ārvalstu vēstnieki mūsu zemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.1999., Nr. 92/95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauni ārvalstu vēstnieki mūsu zemē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

24.03.1999., Nr. 92/95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauni ārvalstu vēstnieki mūsu zemē

Vakar, 23.martā, Latvijā akreditējās Norvēģijas Karalistes

ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Herberts Linders

N1.JPG (31736 BYTES)

Akreditācijas ceremonijā uzrunājot Latvijas Republikas Valsts prezidentu Gunti Ulmani, Norvēģijas Karalistes vēstnieks Herberts Linders teica:

— Prezidenta kungs! Man ir gods pasniegt Jūsu ekselencei akreditācijas rakstu, ar kuru Viņa majestāte karalis Haralds V akreditē mani par ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā.

Viņa majestāte man ir uzdevis nodot Jūsu ekselencei un Latvijas tautai vissirsnīgākos sveicienus no viņa personīgi. Viesmīlība un siltā uzņemšana, kas Viņu majestātēm tika izrādīta valsts vizītes laikā Latvijā pagājušā gada septembrī, ir atstājusi uz Viņu majestātēm paliekošu iespaidu un ir ieguldījums mūsu valstu lielisko attiecību tālākā stiprināšanā.

Pēdējo gadu laikā šīs attiecības tiešām ir attīstījušās neparasti strauji ne tikai oficiālā līmenī, bet arī tiešos kontaktos starp vietējām pašvaldībām un mūsu valstu tautām. Tajā pašā laikā mēs esam bijuši liecinieki arī ievērojamam ekonomisko un tirdzniecisko kontaktu pieaugumam. Norvēģijas uzņēmēji ir pārliecinājušies par Latvijas lielo potenciālu un tāpēc ir investējuši šeit ievērojamas summas.

Vakar, 23.martā, Latvijā akreditējās Albānijas Republikas

ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Osmans Kraja

A1.JPG (26030 BYTES)

Akreditācijas ceremonijā uzrunājot Latvijas Republikas Valsts prezidentu Gunti Ulmani, Albānijas Republikas vēstnieks Osmans Kraja teica:

— Ekselence! Es jūtos ļoti pagodināts jūsu valstī pārstāvēt Albānijas Republiku un tās prezidentu, pārstāvēt vienu no Balkānu valstīm, kuru apdzīvo daļa vienas no vissenākajām Eiropas tautām.

Es gribētu izmantot šo laimīgo iespēju nodot jums, ekselence, vislabākos sveicienus no mūsu prezidenta profesora doktora Meidani kunga. Albāņu un latviešu tautām to garajā vēsturē ir daudz kopīgu iezīmju. Tās vairākkārt tikušas iekarotas, taču nekad nav zaudējušas savu nacionālo raksturu. Abas mūsu tautas vienmēr ir raksturojis brīvības un neatkarības gars.

Arī mūslaiku vēsturē abām mūsu valstīm ir tāda pati līdzība.

Pēc Otrā pasaules kara Latvija atradās padomju okupācijas varā līdz brīvības un neatkarības atjaunošanai 1991. gadā, kad tā uzsāka demokrātiskās attīstības ceļu. Albānija nebija okupēta, bet 40 gadus tā cieta no totalitāra režīma, kas bija visnecilvēcīgākais Eiropā. Tikai pēc tā atcelšanas astoņdesmito gadu beigās Albānija sāka savu demokrātisko attīstību.

Vakar, 23.martā, Latvijā akreditējās Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks sons musins

K1.JPG (22103 BYTES)

Akreditācijas ceremonijā uzrunājot Latvijas Republikas Valsts prezidentu Gunti Ulmani, Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas vēstnieks Sons Musins teica:

— Jūsu ekselence! Man ir tas gods pasniegt akreditācijas rakstu, ar kuru Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas Augstākā Tautas Padome ieceļ mani par ārkārtējo un pilnvaroro vēstnieku Latvijas Republikā.

Man ir liels gods būt akreditētam par Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā dižā vadoņa biedra Kima Džoniļa II, Korejas Strādnieku partijas ģenerālsekretāra, Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas Nacionālās aizsardzības komisijas priekšsēdētāja un Korejas Tautas armijas virspavēlnieka, augstās uzticības rezultātā un ar viņa gādību.

Es varu apliecināt Jūsu ekselencei, ka es pēc labākās sirdsapziņas veikšu šo godpilno vēstnieka pienākumu jūsu valstī, un sagaidu no Jūsu ekselences aktīvu atbalstu un sadarbību.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!