• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Latvijas nostāju kopējo ES mērķu sasniegšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2011., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Latvijas Nodomu vēstuli Starptautiskajam Valūtas fondam

Vēl šajā numurā

27.05.2011., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Latvijas nostāju kopējo ES mērķu sasniegšanā

Ārlietu ministrijas Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijas vadītāja, vēstniece Elita Kuzma 24.maijā pārstāvēja Latviju ES Ārlietu padomes ietvaros notiekošajā attīstības ministru sanāksmē. Sanāksmes laikā attīstības ministri diskutēja par ES iesaisti palīdzības sniegšanā Sudānai, ES progresu attīstības finansējuma saistību izpildē, kā arī Ungārijas prezidentūras izvirzīto prioritāti – ūdens lomu attīstības politikā.

Sanāksmes laikā tika apstiprināti Padomes secinājumi par ES progresu attīstības finansējuma saistību izpildē, kas vienlaikus paredzēts kā pirmais ikgadējais ziņojums Eiropadomei, kuras ietvaros jūnijā paredzētas diskusijas par dalībvalstu attīstības finansējuma saistībām.

Informējot par savu situāciju un nostāju attiecībā uz kopējo ES mērķu sasniegšanu, Latvija norādīja uz finanšu un ekonomikas krīzes ietekmi uz Latvijas sniegtās palīdzības apjoma samazinājumu. Vienlaikus tika uzsvērts, ka, neskatoties uz finansējuma trūkumu, gan valdībā, gan parlamentā ir izpratne par attīstības politikas finansējuma nozīmi Latvijas ārpolitikas interešu īstenošanā. Tika atzīmēts, ka ir izstrādātas jaunas Latvijas attīstības politikas pamatnostādnes 2011.–2015.gadam, ko tuvākajā laikā plānots apstiprināt valdībā. Tāpat tika pausts atbalsts Komisijas viedoklim, ka attīstības veicināšanai jāmobilizē arī citi finansējuma avoti – tādi kā partnervalstu pašu resursi, privātā sektora iesaiste u.c. Šajā kontekstā E.Kuzma informēja ministrus par pagājušajā nedēļā Ārlietu ministrijas rīkoto starptautisko diskusiju formu "Āfrikas platforma", kura mērķis bija veicināt Latvijas uzņēmēju interesi par Āfrikas tirgu apgūšanu un attīstības sadarbības piedāvāto iespēju izmantošanu. E.Kuzma pateicās komisāram Andrim Piebalgam par viņa sniegto atbalstu pasākuma rīkošanā.

 

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!