• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par sabiedrisko organizāciju līdzdalību politikas veidošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2011., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 24.maijā

Vēl šajā numurā

27.05.2011., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par sabiedrisko organizāciju līdzdalību politikas veidošanā

26.maijā Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāres vietnieks Aivars Lapiņš tikās ar Moldovas Parlamenta, valdības un dažādu nozaru sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem, lai pārrunātu abu valstu pieredzi sociālo partneru iesaistīšanā, veidojot nozaru politikas.

Uzsakot sarunu, Moldāvijas delegācijas pārstāvis Sergejs Neikovcens, kurš ir Moldovas pilsoņu organizācijas "Contact" Centra direktors, norādīja, ka Moldova un Latvija ir divpusējās sadarbības partnervalstis jau no 2005.gada, un viņš tolaik, pieredzes apmaiņas nolūkos viesojoties Latvijā, apmeklējis arī Zemkopības ministriju, vēloties uzzināt vairāk par valsts pārvaldes sadarbību ar nevalstisko sektoru tieši lauksaimniecībā. "Mums būtu svarīgi saprast, kā uzlabojusies un attīstījusies valsts un sabiedrības pārstāvju sadarbība dažādu nozaru politiku veidošanā laikā, kad Latvija integrējās Eiropas Savienībā. Tā kā Latvijas un Moldovas lauksaimniecībā ir daudz kopīgasalīdzinoši mazas saimniecības, nozares vēsturiskā attīstība, pārdzīvojot kolhozu laikus, mums šī pieredze varētu lieti noderēt," teica S.Neikovcens.

Savukārt ZM valsts sekretāres vietnieks Aivars Lapiņš akcentēja, ka Latvijai izveidojusies laba sadarbība ar Moldovu vairākās jomās, tostarp lauksaimniecībā un mežsaimniecībā, to vecinājis arī nevalstiskais sektors. "Nozaru sabiedriskās organizācijas ir bijis un būs nozīmīgs partneris gan lēmumu pieņemšanā, gan normatīvu saskaņošanā," norādīja A.Lapiņš.

Tikšanās laikā plašāk tika pārrunāta Latvijas lauku saimniecību struktūra – platības, specializācija, lauksaimnieku konsultēšanas un informācijas izplatīšanas pieredze, dažādu atbalsta veidu iespējas, tostarp valsts atbalsts, Eiropas Savienības (ES) finansējuma veidi, kredītu iespējas. Moldovas delegācijas pārstāvjus īpaši interesēja ES lauksaimniecības produktu ražošanas kvotu sistēma un tās ietekme uz nozaru attīstību, kā piemērus analizējot cukura un piena nozari. Tāpat tika pārrunāta lauksaimniecības zemju pārdošanas, pirkšanas un nomāšanas kārtība abās valstīs.

Moldovas Parlamenta, valdības un sabiedriskā sektora pārstāvji Latvijā bija ieradušies, lai iepazītos ar Latvijas publiskā sektora pieredzi un līdzdalību lēmumu pieņemšanas un likumdošanas procesos Eiropas Padomes finansētā projekta "Dialogs ar sabiedrību Latvijā un Moldovā" ietvaros.

 

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!