• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Ventspils pašvaldības un brīvostas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2011., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230804

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja: Par darba vizīti Vācijā un parlamentārām sarunām

Vēl šajā numurā

27.05.2011., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Ventspils pašvaldības un brīvostas pārstāvjiem

25.maijā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, turpinot savas vizītes lielākajās Latvijas ostās, apmeklēja Ventspili, lai iepazītos ar brīvostas attīstības plāniem, tiktos ar pašvaldības pārstāvjiem un apmeklētu eksportspējīgākos Ventspils uzņēmumus.

Ministrs iepazīstināja Ventspils pašvaldības pārstāvjus un brīvostas vadību ar savu skatījumu uz ārējās ekonomiskās politikas aktivizēšanu un atbalsta iespējām, ko uzņēmēji var saņemt no ārlietu dienesta.

Ģ.V.Kristovskis uzklausīja Ventspils pašvaldības un Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāvju stāstījumu par ostas pakalpojumu un teritorijas attīstības ilgtermiņa plāniem un problēmjautājumiem, kā arī tika iepazīstināts ar Ventspils brīvostas skatījumu uz LNG termināļa celtniecību Latvijā un tā vietu Baltijas valstu alternatīvās gāzes apgādē.

Izbraucienā ar kuģīti "Hercogs Jēkabs" ārlietu ministrs apskatīja brīvostas teritoriju un tajā strādājošos termināļus, kā arī apmeklēja brīvostas teritorijā strādājošos uzņēmumus "Bucher Shoerling Baltic" un "Dendrolight Latvija".

"Ventspils dod nozīmīgu pienesumu valsts ekonomikā, un tas, ko sava potenciāla palielināšanai veic brīvosta, tiešām ir apsveicami. Mūsu kopīgie pūliņi būtu jāvelta valsts tautsaimnieciskās izaugsmes veicināšanai, un Ārlietu ministrija cenšas sekmēt šo kopējo ekonomisko attīstību, sniedzot atbalstu uzņēmējiem. Tas jāizmanto visām ieinteresētajām pusēm," uzsvēra ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis.

Ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis Ventspilī apmeklēja arī Eiropas Savienības informācijas punktu (ESIP), kas atrodas Ventspils Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā. Ventspils ESIP koordinatore Vija Baško klātesošos informēja par aktualitātēm un pasākumiem, kas šogad informācijas centrā organizēti Ventspils iedzīvotājiem.

Ar 2010.gada 1.janvāri Ārlietu ministrija ir pārņēmusi no Valsts kancelejas iedzīvotāju informēšanas par Eiropas Savienības jautājumiem koordinēšanas funkciju, tai skaitā arī 32 Eiropas Savienības informācijas punktu koordināciju visā Latvijā.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!