• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 26.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2011., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230897

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 48.pantu, ierosinu Saeimas atlaišanu"

Vēl šajā numurā

29.05.2011., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 26.maijā

IeM: Par izmaiņām atbildīgo institūciju rīcībā, ja ir atrasta nezināmas izcelsmes viela vai priekšmets

26.maijā valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Iekšlietu ministrijas izstrādātais Ministru kabineta (MK) instrukcijas projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 5.augusta instrukcijā Nr.12 “Instrukcija par atbildīgo institūciju rīcību nezināmas izcelsmes vielas vai priekšmeta atrašanas gadījumā, ja ir aizdomas, ka tas satur sprādzienbīstamas, radioaktīvas, bīstamas ķīmiskas vai bioloģiskas vielas, kā arī ja konstatētas terora akta pazīmes”.

MK instrukcijas projekts paredz ieviest izmaiņas sākotnējā procedūrā, kas nosaka sākotnējās reaģēšanas kārtību gadījumos, ja ir atrasta nezināmas izcelsmes viela vai priekšmets un ja ir aizdomas, ka tas satur sprādzienbīstamas, radioaktīvas, bīstamas ķīmiskas vai bioloģiskas vielas, un ja ir konstatētas terora akta pazīmes.

Grozījumi pēc būtības saglabā līdz šim spēkā esošo kārtību, papildinot to ar valsts aģentūras “Latvijas Infektoloģijas centrs” uzdevumiem, reaģējot iepriekšminētajos gadījumos. Ar minēto grozījumu pilnībā tiks atrisināta esošā problēma attiecībā uz sākotnējo atbildīgo institūciju reaģēšanu, saņemot informāciju.

Jaunā kārtība vēl jāapstiprina Ministru kabinetā.

 

IeM: Par Latvijas un Baltkrievijas valsts robežas režīmu

26.maijā valsts sekretāru sanāksmē izsludināts likumprojekts “Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības līgumu par Latvijas–Baltkrievijas valsts robežas režīmu”.

Likumprojekts paredz apstiprināt līgumu, kurā ir noteikts Latvijas–Baltkrievijas robežas režīms. Līgums nosaka kārtību, kādā šķērso valsts robežu, kā veic saimniecisko un citu veidu darbību uz valsts robežas vai pierobežas teritorijā, kā arī noregulē robežincidentus.

Līgums arī paredz kārtību, kādā pušu robežsardzes dienesti sadarbojas valsts robežas režīma jautājumu risināšanā, nosakot atsevišķi valsts robežas pilnvaroto pārstāvju kompetenci.

Šobrīd robežas pilnvaroto kompetenci un sadarbību reglamentē Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanās par pilnvaroto robežas pārstāvju darbību. Vienošanās paredz, ka tā būs spēkā līdz līguma par Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas valsts robežas režīmu parakstīšanai. Līgums vēl paredz, ka, pamatojoties uz starptautiskiem līgumiem, kompetentās valsts pārvaldes iestādes veic kopīgus pasākumus, lai uz valsts robežas izveidotu nepieciešamo infrastruktūru ekoloģisko katastrofu un stihisko nelaimju novēršanai un to seku likvidācijai.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!