• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par jaunu žurnālu "Latvijas intereses Eiropas Savienībā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2011., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230941

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Pasaules Bankas 100 miljonu eiro aizdevumu

Vēl šajā numurā

31.05.2011., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par jaunu žurnālu “Latvijas intereses Eiropas Savienībā”

“Žurnāls “Latvijas intereses Eiropas Savienībā” sniegs ievērojamu atbalstu, gatavojoties Latvijas prezidentūrai ES Padomē 2015.gada pirmajā pusē, un žurnālu varētu saukt pat par oficiālo Latvijas prezidentūras ES vēstnesi,” tā 27.maijā ES mājā žurnāla pirmā numura atklāšanas pasākumā uzsvēra Ārlietu ministrijas ES direkcijas vadītāja p.i. Juris Štālmeistars. Viņš norādīja, ka “žurnāla kopsavilkuma izdošana angļu valodā nodrošinās, ka mūsu intereses tiks darītas zināmas Eiropā”.

Izdevuma atklāšanā uzstājās arī Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā vadītājs Māris Graudiņš, paužot: “Šis žurnāls ir ļoti nozīmīga iniciatīva, jo pašlaik Latvijā trūkst regulāra padziļināta analīze par procesiem ES. Žurnāla pirmā numura tēma ir Eiropas Savienība pēc Lisabonas līguma. Izdevuma ietvaros tiek analizētas vairākas Lisabona līgumā paredzētās izmaiņas, sevišķi Eiropas Parlamenta ietekmes pieaugums un nacionālo parlamentu lielāka iesaistīšana lēmumu pieņemšanā ES.”

Žurnāla zinātniskā redaktore Žaneta Ozoliņa norādīja, ka “žurnāla mērķauditorija būs gan cilvēki, kas regulāri strādā ar ES jautājumiem un padziļināti interesējas par procesiem ES un Latvijas lomu tajos, gan plašāka sabiedrība, kam ir interese par ES jautājumiem. Paralēli analītiskiem pētījumiem žurnālā būs publicētas intervijas un viedokļu apmaiņas par aktuālajiem ES dienaskārtības jautājumiem”.

Iveta Reinholde no Latvijas Politologu biedrības uzsvēra: “Latvijas prezidentūrai ES Padomē mēs visi gatavojamies kopā. Ļoti nepieciešama būs sabiedrisko organizāciju iesaiste. Žurnāls varētu darboties kā diskusiju forums.”

Diskusijas laikā žurnāla atklāšanas pasākuma apmeklētāji pauda, ka nākamie žurnāla numuri varētu tikt veltīti tādām tēmām kā ES drošības politika, ES kaimiņu politika, Latvijas ES prezidentūras jautājumi, ES jautājumu komunikācija, inovācijas un ekonomiskā izaugsme, kā arī ES identitāte.

Pirmo četru žurnāla numuru izdošanu atbalsta Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā. Turpmāko žurnālu numuru izdošana plānota no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem.

Žurnāli būs pieejami visos Eiropas Savienības informācijas punktos Latvijā un Europe Direct informācijas centros. Visiem interesentiem žurnāla teksts būs pieejams elektroniskā formātā interneta vietnēs www.es.gov.lv, www.esmaja.lv, www.europarl.lv un www.politika.lv.

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!