• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par kodoldrošību un atjaunojamās enerģijas izmantošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2011., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Azerbaidžānas ārkārtas situāciju ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

31.05.2011., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par kodoldrošību un atjaunojamās enerģijas izmantošanu

Eiropas valstīm būtu jāpievērš lielāka uzmanība atjaunojamās enerģijas izmantošanai un jāpārskata drošības aspekti kodolenerģijas ražošanā – šādu paziņojumu pagājušonedēļ tikšanās laikā Vīnē pieņēma vairāku Eiropas valstu ministri un delegāciju vadītāji, tajā skaitā arī Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

R.Vējonis īpaši atzīmēja, ka topošajām Baltkrievijas un Kaļiņingradas atomelektrostacijām nepieciešams daudz rūpīgāks ietekmes uz vidi un drošības jautājumu izvērtējums.

Sanāksmes dalībnieki kopīgā paziņojumā norādīja, ka Eiropā enerģētikas politika jābalsta uz atjaunojamiem resursiem, jārūpējas par energoresursu taupīgu izmantošanu, kā arī jāpievērš daudz lielāka uzmanība atomelektrostaciju drošībai. “Eiropas valstīm jāsadarbojas starptautiskā un reģionālā līmenī, lai garantētu visaugstākos drošības standartus kodolenerģijas ražošanā,” atzīmēja sanāksmes dalībnieki.

Konferenci rīkoja Austrijas Zemkopības, mežsaimniecības, vides un ūdenssaimniecības ministrija. Tajā piedalījās pārstāvji no Dānijas, Igaunijas, Īrijas, Luksemburgas, Lihtenšteinas, Maltas, Portugāles un Kipras.

Maija Pētermane, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!