• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par plāna izstrādi cenu stabilitātes nodrošināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2011., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230945

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts valodas centrs: Par jaunu personvārdu iekļaušanu kalendārvārdu sarakstā

Vēl šajā numurā

31.05.2011., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par plāna izstrādi cenu stabilitātes nodrošināšanai

27.maijā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē dalībpuses vienojās Finanšu ministrijā izveidot darba grupu un sadarbībā ar sociālajiem partneriem, kā arī Latvijas Banku līdz 2011.gada otrajai pusei izstrādāt plānu cenu stabilitātes nodrošināšanai, kas vienlaikus ilgtermiņā veicinātu ekonomisko izaugsmi.

NTSP sēdē valdības un sociālo partneru pārstāvji apsprieda Finanšu ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu par esošo situāciju un prognozēm saistībā ar inflāciju, kā arī Finanšu ministrijas priekšlikumus par veicamajiem pasākumiem inflācijas ierobežošanai. Finanšu ministrija prognozē inflāciju 2011.gadā 3,5% apmērā, savukārt vidējā termiņā – 2% apmērā, un šīs prognozes ir saskaņotas ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Sociālie partneri pauda viedokli, ka jāveicina iedzīvotāju naudas uzkrājumu veidošana, sekmējot darbinieku finanšu līdzdalību uzņēmumos, kā arī iemaksas pensiju fondos un apdrošināšanas iemaksas. Tāpat sociālie partneri arī pauda viedokli, ka neatbalsta valsts pārvaldes atalgojuma fonda iesaldēšanu, jo jāpārtrauc darbinieku aizplūšana no valsts pārvaldes, saglabājot cilvēkresursu kvalitāti.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis norādīja, ka Māstrihtas kritēriji netiks mainīti, un valdībai, cieši sadarbojoties ar sociālajiem partneriem, ir jānovērš inflācijas pieauguma risks, panākot eiro ieviešanu, nodrošinot Latvijas ekonomikas stabilitāti un ilgtspēju.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!