• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par grozījumiem Publisko iepirkumu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2011., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230951

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

31.05.2011., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par grozījumiem Publisko iepirkumu likumā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis Saeimā iesniedzis priekšlikumu likumprojektam “Grozījumi Publisko iepirkumu likumā”, kas veicinās vietējo uzņēmēju iespējas piedalīties valsts un pašvaldību iestāžu izsludinātajos iepirkumos.

Patlaban spēkā esošās Publisko iepirkumu likuma normas rada nevienlīdzīgus konkurences noteikumus, jo viens no atlases kritērijiem pretendentiem ir uzņēmuma darbinieku atalgojums, kam jābūt vismaz 70% no vidējā algas līmeņa attiecīgajā nozarē valstī. Taču šī norma samazina vietējo uzņēmēju iespējas saņemt pasūtījumus, jo atalgojuma līmenis starp reģioniem būtiski atšķiras.

Piemēram, Kurzemes reģionā pārtikas produktu ražošanas nozarē, Latgalē dzērienu ražošanas, viesu izmitināšanas, bet Zemgalē transporta un uzglabāšanas nozarē pagājušā gada pirmajā ceturksnī strādājošo vidējā darba samaksa bija mazāka par 70% no algas attiecīgajā nozarē valstī kopumā.

Līdz ar to šo reģionu uzņēmējiem automātiski ir liegta iespēja piedalīties iepirkumu procedūrās.

Tādēļ ministrs R.Vējonis ir iesniedzis priekšlikumus grozījumiem likumā, lai turpmāk atalgojuma kritērijs būtu piesaistīts vidējiem ienākumiem statistikas reģionā attiecīgajā nozarē.

“Vietējās ekonomikas stimulēšanai ir būtiski dot iespēju dažādu darbu veikšanu un preču piegādi uzticēt vietējiem uzņēmējiem, jo tas veicinās vietējo iedzīvotāju nodarbinātību, mazinās vajadzību pēc sociālajiem pabalstiem un kopumā palīdzēs veicināt reģionu attīstību,” norāda ministrs R.Vējonis.

Maija Pētermane, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!