• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Eiropas pētniecības telpas attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2011., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231018

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cīņu pret tabaku Eiropas Savienībā. Jautājumi un atbildes

Vēl šajā numurā

01.06.2011., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Eiropas pētniecības telpas attīstību

30. un 31.maijā Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics piedalījās ES Konkurētspējas ministru padomē, kurā tika apspriesti vairāki Izglītības un zinātnes ministrijas kompetencē esošie jautājumi, tostarp ES kosmosa stratēģija, pētniecības jomas jautājumi, Eiropas Atomenerģijas kopienas pamatprogramma kodolpētniecības un mācību pasākumiem (2012–2013), jautājums par Eiropas Pētniecības telpas (ERA) attīstību, ņemot vērā Eiropas Pētniecības telpas grupas u.c.

ES mērķus un prioritātes Eiropas kosmosa politikā iezīmē Padomes secinājumu projekts “Virzībā uz Eiropas Savienības kosmosa stratēģiju pilsoņu interesēs”. Projekts akcentē, ka kosmosa stratēģija jābalsta uz pieejamo resursu ilgtspējīgu ilgtermiņa izvērtējumu, ņemot vērā dalībvalstu konsolidācijas centienus. Latvija uzskata, ka kosmosa nozares politika būtu jāizstrādā ciešā sadarbībā ar Eiropas Kosmosa aģentūru un dalībvalstīm, lai Eiropā veicinātu konkurenci, kurā būtu pilnībā ievērotas katras apakšnozares specifiskās vajadzības un apzināti konkrēti pasākumi.

ES Konkurētspējas ministru padomē tika izskatīts arī progresa ziņojums par Padomes lēmumu par Eiropas Atomenerģijas kopienas pamatprogrammu kodolpētniecības un mācību pasākumiem (2012–2013). Programma aptver pētniecības, tehnoloģiju attīstības, starptautiskās sadarbības, tehnoloģiskās informācijas izmantošanas pasākumu un apmācības aktivitātes, kas iekļautas divās īpašajās programmās. Latvija kopumā atbalsta Padomes lēmumu par Eiropas Atomenerģijas kopienas pamatprogrammu kodolpētniecības un mācību pasākumiem (2012–2013). Papildus Latvijai ir svarīgi piedalīties tādu projektu īstenošanā, kas mazina tās enerģētisko atkarību. Visbeidzot, Latvija plāno piedalīties Kopīgā pētniecības centra izveidē un paredz iesniegt projektus regulā paredzēto netiešo darbību projektu konkursā.

Noslēgumā Latvija savā pozīcijā pauda atbalstu arī Padomes secinājumu “Par Eiropas Pētniecības telpas attīstību, ņemot vērā ERA grupas” apstiprināšanai, akcentējot, ka Latvijai ir svarīgi turpināt darbu un pārstāvniecību Eiropas Pētniecības telpas grupās, piedaloties stratēģisku lēmumu izstrādē un pieņemšanā, kā arī dažādu informācijas materiālu sagatavošanā ERA komitejas darbā.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!