• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Eiropas e-pārvaldes rīcības plāna secinājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2011., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231019

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES Ministru padome: Par Eiropas pētniecības telpas attīstību

Vēl šajā numurā

01.06.2011., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Eiropas e-pārvaldes rīcības plāna secinājumiem

27.maijā Briselē notika Eiropas Savienības Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes sanāksme, kurā vienbalsīgi tika pieņemti Padomes secinājumi par Eiropas e-pārvaldes rīcības plānu 2011.–2015.gadam. Secinājumi vērsti uz e-pārvaldes pakalpojumu ieviešanas veicināšanu vietējā, reģionālā un ES līmenī. Tāpat paredz jaunas paaudzes e-pārvaldes pakalpojumu nodrošināšanu, lai palielinātu nacionālo un ES politikas instrumentu apguvi. Padome uzsvēra, ka vienota rīcība e-pārvaldes jomā palīdzēs pārvarēt ekonomisko krīzi, izmantojot valsts resursus efektīvāk un samazinot valsts izdevumus.

Secinājumos uzsvērta nepieciešamība pēc atvērtiem, elastīgiem un sadarbspējīgiem e-pārvaldes pakalpojumiem, kas ir izveidoti un izstrādāti atbilstoši iedzīvotāju un uzņēmumu vajadzībām. Tajos paredzēti pasākumus, lai līdz 2015.gadam e-pārvaldes pakalpojumu izmantošanu palielinātu līdz 50% ES pilsoņu vidū un līdz 80% ES uzņēmumu vidū, izstrādājot jaunus un uzlabojot esošos e-pārvaldes pakalpojumus, kā arī vairojot informētību un uzticēšanos e-pakalpojumiem ES pilsoņu vidū. Vienlaikus, sniedzot šādus pakalpojumus, dalībvalstis tiek aicinātas uzlabot drošību, privātumu, uzticību un paļāvību, izmantojot savstarpēji atzītus risinājumus un elektronisko identifikāciju. Dalībvalstis tiek aicinātas arī nodrošināt ierēdņu profesionālo apmācību, lai palielinātu to e-prasmes e-pārvaldes rīku lietošanā, sabiedrisko pakalpojumu uzlabošanā un administratīvā sloga mazināšanā.

Latvijas politika e-pārvaldes ieviešanas jomā saskan ar Eiropas e-pārvaldes rīcības plānā noteiktajiem virzieniem – 17.maijā Ministru kabinets apstiprināja Elektroniskās pārvaldes plānu 2011–2013 un Elektronisko prasmju plānu 2011–2013.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!