• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomiskās sadarbības paplašināšanu ar Koreju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2011., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot Saeimu atteikties no sesiju pārtraukuma

Vēl šajā numurā

01.06.2011., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomiskās sadarbības paplašināšanu ar Koreju

31.maijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Korejas importētāju asociācijas (KOIMA) vadību un plašu Korejas Republikas uzņēmumu vadošo darbinieku delegāciju, un abas puses vienojās strādāt pie abu valstu ekonomiskās sadarbības paplašināšanas.

V.Dombrovskis norādīja, ka pašlaik Latvijas un Korejas Republikas divpusējās attiecības attīstās intensīvi un tiek plānotas vairākas augsta līmeņa amatpersonu vizītes. No 8. līdz 11.jūnijam Ministru prezidents kopā ar 16 Latvijas uzņēmumu pārstāvjiem, kas pārstāv loģistiku, finanšu sektoru, koksnes pārstrādi un tūrisma industriju, apmeklēs Koreju, kur paredzētas tikšanās gan ar Korejas uzņēmējiem, gan augsta līmeņa amatpersonām. Šovasar plānota arī Korejas parlamenta priekšsēdētāja vizīte Latvijā.

Abas puses vienojās, ka, neskatoties uz lielo attālumu, kas šķir abas valstis, Latvijas un Korejas ekonomiskajai sadarbībai ir liels potenciāls. Abas puses ir ieinteresētas veicināt savstarpējo sadarbību pārtikas ražošanas un pārstrādes jomā, farmakoloģijā, mašīnbūvē un citās nozarēs. V.Dombrovskis norādīja, ka Latvija varētu kļūt par interesantu galamērķi Korejas tūristiem. KOIMA vadītājs uzsvēra, ka korejiešu uzņēmēji augstu vērtē iespējas vizītes laikā dibināt kontaktus ar Latvijas uzņēmējiem, kā arī saredz labas iespējas turpmākai sadarbībai gan tirdzniecības un tūrisma, gan investīciju jomā. Viena no iespējām meklēt jaunas abu valstu uzņēmēju sadarbības iespējas būs arī KOIMA organizētā izstādē, kas notiks Seulā no 9. līdz 11.jūnijam, kurā atsevišķs stends būs arī Latvijai, un tajā interesenti varēs iepazīties ar Latvijas uzņēmumu piedāvātajām iespējam.

Tikšanās noslēgumā Ministru prezidents Korejas importētāju asociācijas vadītājam dāvināja grāmatu “Kā Latvija pārvarēja finanšu krīzi”, ko premjers sarakstījis kopā ar pasaulē atzīto ekonomistu Andersu Aslundu.

KOIMA pārstāvji un korejiešu uzņēmēji Rīgā piedalījās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizētajā Latvijas un Korejas biznesa forumā, kā arī tikās ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andri Teikmani. Korejas delegācija Latviju apmeklēja reģionālās vizītes laikā. Delegācija jau viesojusies Lietuvā un Baltkrievijā, savukārt 31.maijā tā devās uz Somiju, kur vizīte tiks noslēgta.

Pašlaik Latvijā ir pārstāvēti pieci Korejas investori, no kuriem nozīmīgākie ir “Samsung Electronics” un “LG Electronics”. Šā gada 1.ceturksnī Latvijas eksporta apjoms uz Koreju sasniedza 3,9 miljonus eiro, bet imports – 7,1 miljonu eiro. Vislielāko apjomu Latvijas eksportā uz Koreju veido koksne un tās izstrādājumi, minerālie produkti, dzīvnieku un lopkopības produkcija, kā arī ķīmiskā rūpniecība.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!