• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par "Lattelecom" un LMT kapitāldaļu pārdošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2011., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231025

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministre: Par Dziesmu un deju svētku sagatavošanas procesu

Vēl šajā numurā

01.06.2011., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par “Lattelecom” un LMT kapitāldaļu pārdošanu

31.maijā ekonomikas ministra Arta Kampara vadībā uz kārtējo sēdi sanāca trīs ministru darba grupa, kuras uzdevums ir sagatavot valdībai priekšlikumus un rīcības plānu valsts kapitāldaļu pārdošanai uzņēmumos “Lattelecom” un “Latvijas Mobilais telefons” (LMT).

Darba grupa, kurā strādā ekonomikas, finanšu un satiksmes ministrs, vienojās virzīt izskatīšanai valdībā lēmumprojektu par konsultanta piesaisti abu uzņēmumu kapitāldaļu pārdošanas procesā. Atbilstoši koncepcijai, ko izstrādājusi Privatizācijas aģentūra, konsultanta izvēles galvenie kritēriji būs pieredze un kompetence šādos darījumos, spēja analizēt telekomunikāciju tirgus specifiku. Konsultants tiks izvēlēts konkursā, piedaloties nozīmīgākajiem šīs jomas dalībniekiem Eiropas mērogā.

“Līdz šim manis vadītā darba grupa “Lattelecom” un LMT kapitāldaļu pārdošanas jautājumā ir strādājusi konstruktīvi un dinamiski tādēļ uzskatu, ka valdībai vēlākais līdz jūnija vidum ir jāpieņem lēmums par konsultanta izvēles principiem. Šābrīža stadijā tas ir izšķirīgs jautājums, lai jau ar kompetenta partnera palīdzību atklāti un pārskatāmi virzītos uz priekšu. Galvenais uzdevums ir nodrošināt, ka valstij piederošo “Lattelecom” un LMT kapitāldaļu pārdošana notiktu sabiedrības interesēs un valsts šajos darījumos iegūtu maksimāli iespējamo finansiālo atdevi,” uzskata ekonomikas ministrs A.Kampars.

Plānots, ka valdības piesaistītais konsultants izvērtēs darba grupā jau apspriestos “Lattelecom” un LMT kapitāldaļu pārdošanas modeļus un, iespējams, piedāvās vēl citus risinājumus, veiks tirgus izpēti, analizēs riskus u.tml. Ja konsultanta atzinums par valsts ieguvumu kapitāldaļu pārdošanas procesā būs pozitīvs, tad izvēlētā kompānija piedalīsies arī sarunās ar potenciālajiem pircējiem.

31.maijā ceturtajā ministru darba grupas sēdē A.Kampars informēja kolēģus par tikšanos ar “Telia Sonera AB”, kas ir līdzīpašnieks uzņēmumos “Lattelecom” un LMT, tika uzklausīts abu uzņēmumu vadītāju viedoklis par valdības ieceri pārdot valstij piederošās kapitāldaļas, kā arī savu novērtējumu sniedza Latvijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas asociācija.

Nozares profesionāļi darba grupas sēdē uzsvēra, ka Latvijā telekomunikāciju un ar to saistīto pakalpojumu jomā pašlaik ir nodrošināts līdzsvars starp konkurenci, kvalitāti un cenu līmeni – proti, sistēma darbojas patērētāju interesēs un, piemēram, mobilo sakaru jomā Latvijā ir zemākās cenas Eiropā. Eksperti norāda, ka valsts kapitāldaļu pārdošanas procesā ir būtiski nezaudēt šo līdzsvaru un saglabāt labvēlīgus apstākļus elektronisko sakaru nozares turpmākai attīstībai.

Ministru prezidenta Valda Dombrovska vadītais Ministru kabinets darba grupu saistībā ar valstij tieši un netieši piederošajām kapitāla daļām SIA “Lattelecom” un SIA “Latvijas Mobilais telefons” izveidoja 2010.gada 30.decembrī.

Ekonomikas ministrs A.Kampars kā darba grupas vadītājs norādījis, ka naudas apjoms, kas potenciāli tiks iegūts no valsts akciju pārdošanas, būtu jānovirza uzņēmējdarbības stimulēšanai, jo īpaši rūpniecības un ražošanas uzņēmumiem, un līdz ar to jaunu darbavietu radīšanai.

Elīna Bīviņa, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!