• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauno Oficiālo publikāciju likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2011., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231124

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kirgizstānas valsts kontroliera vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

02.06.2011., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauno Oficiālo publikāciju likumu

Saeimas Juridiskā komisija 31.maijā konceptuāli atbalstīja jauno Oficiālo publikāciju likumu, tādējādi paredzot atteikties no oficiālā laikraksta “Latvijas Vēstnesis” izdošanas papīra formātā.

Saskaņā ar likumprojektu oficiālo informāciju publicē interneta vietnē www.vestnesis.lv, un tādējādi elektroniskajam izdevumam “Latvijas Vēstnesis” būs juridiski saistošs oficiālās publikācijas statuss. Tas būs pieejams brīvi un bez maksas kā periodisks izdevums, kurā publicēs visu informāciju, ko šobrīd ievieto laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Likumprojekta autori norāda, ka oficiālā publikācija elektroniskajā formā būs lietotājam ērtāka un arī plašāk pieejama. Atsakoties no papīra formāta, samazināsies laiks, kas nepieciešams publikācijas sagatavošanai, un tiesību akti oficiālajā elektroniskajā izdevumā tiks publicēti ne vēlāk kā divu darba dienu laikā.

Atsakoties no publikācijas papīra formā un ieviešot oficiālo elektronisko publikāciju, kā arī veicot citus optimizācijas pasākumus, oficiālās publikācijas un tās informācijas sistematizēšanas kopējās izmaksas samazināsies aptuveni par 37 procentiem, norāda likumprojekta autori.

Atteikšanos no drukas versijas pamato arī salīdzinoši nelielais tās abonentu skaits, kas 2010.gadā bija sarucis līdz 510 abonentiem. Savukārt laikraksta neoficiālās elektroniskās versijas unikālo lietotāju skaits darba dienā pārsniedz 3500.

Ņemot vērā nepieciešamos precizējumus, komisija nolēma lūgt Saeimu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu likumprojekta otrajam lasījumam noteikt 1.septembri.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!