• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2011., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par tiesu varu"

Vēl šajā numurā

02.06.2011., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija 26.maijā, atbalstot otrajam lasījumam grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, balsojot akceptēja priekšlikumu par 200 tūkstošu latu valsts dotācijas piešķiršanu pašvaldībām, kas apvienojās novados.

Atbalstītais priekšlikums paredz valsts budžeta maksājumu infrastruktūras attīstībai visām pašvaldībām, neatkarīgi no tā, vai līdz noteiktajam laikam iekļāvās attiecīgajā novadā vai arī izveidoja savu novadu.

“Vēlreiz jāatkārto, ka šī nauda ir vajadzīga novadu attīstībai – cilvēku labā, īpaši lauku rajonos. Mazajiem novadiem ir maz iespēju iegūt papildu finansējumu, un dotācija būtu ļoti liels atbalsts,” pauda Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Vitauts Staņa.

Atbalstu priekšlikumam komisijas sēdē izteica Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis, atzīmējot, ka šis jautājums jau iepriekš ir ticis skatīts Ministru kabinetā, taču tā turpmākā virzība apstājusies pie finansējuma. Tāpat atbalstu priekšlikumam pauda Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvis Māris Pūķis, norādot, ka šī nauda būtu kā valsts kompensācija par zaudējumiem, kas pašvaldībām radās reformas rezultātā, piemēram, pārņemot daļu funkciju no agrākajām rajona padomēm.

Savukārt Finanšu ministrijas pārstāve Jolanta Plūme deputātus atkārtoti informēja par saspringto situāciju valsts budžetā un apliecināja, ka seši miljoni, kas būtu nepieciešami dotāciju izmaksai, valsts budžetā nav.

Patlaban dotāciju infrastruktūras attīstībai nav saņēmušas 30 pašvaldības, kuras līdz noteiktajam laikam vai nu nebija nolēmušas iekļauties attiecīgajā novadā, vai arī nebija izveidojušas novadu.

Par grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā otrajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!