• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas nostāju ES kohēzijas politikas lietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2011., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231128

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lielāku neatkarību vairāku iestāžu budžeta veidošanā

Vēl šajā numurā

02.06.2011., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas nostāju ES kohēzijas politikas lietās

Latvija stingri iestājas par kohēzijas finansējuma saglabāšanu pašreizējā apjomā arī nākamajā Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžeta periodā. To Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis uzsvēra, uzstājoties Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju (COSAC) sanāksmē, kas 30. un 31.maijā notika Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

Runājot par ES ekonomikas un finanšu jautājumiem, I.Lieģis īpaši akcentēja kohēzijas politikas nozīmi kontekstā ar diskusijām par nākamā ES daudzgadu budžeta apjomu un sadalījumu. Komisijas priekšsēdētājs norādīja, ka noteikti jāsaglabā kohēzijas politikas sākotnējie mērķi, proti, tai arī turpmāk jākalpo ekonomiskās un sociālās nevienlīdzības mazināšanai starp dalībvalstīm. “Diskusijās par kohēzijas politiku Latvijas pozīcija ir nemainīgi stingra – kohēzijas finansējums līdzšinējā apjomā jāvirza atšķirību mazināšanai starp bagātākajām un nabadzīgākajām dalībvalstīm,” teica I.Lieģis.

Komisijas priekšsēdētājs savā uzrunā arī atzīmēja, ka Latvijas ekonomiskā situācija, pateicoties valdības un parlamenta sekmīgajai konsolidācijas politikai, pakāpeniski uzlabojas un mūsu valsts iziet no ekonomiskās recesijas. Arī Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Marošs Ševčovičs debatēs Latviju minēja kā labu paraugu ekonomiskās krīzes risināšanā.

Tāpat COSAC sanāksmē pārrunāta ES kopējās lauksaimniecības politikas reforma. I.Lieģis debatēs uzsvēra, ka kopējās lauksaimniecības politikas reformai jānodrošina šā sektora konkurētspēja un ilgtspējība visās ES dalībvalstīs.

“Eiropas Savienības lauksaimniecības tiešmaksājumiem jābūt taisnīgiem, lai arī jauno dalībvalstu zemnieki saņemtu līdzvērtīgu finansējumu, kādu patlaban saņem lauksaimnieki vecajās dalībvalstīs,” pauda I.Lieģis, īpaši akcentējot, ka jaunajai tiešmaksājumu sistēmai jāstājas spēkā jau 2014.gadā. Savukārt komisārs M.Ševčovičs debatēs apliecināja Eiropas Komisijas gatavību rast risinājumu tiešmaksājumu jautājumam.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!