• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cenu stabilitātes nodrošināšanu valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2011., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231136

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reformām sociālās sistēmas ilgtspējai

Vēl šajā numurā

02.06.2011., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cenu stabilitātes nodrošināšanu valstī

Lai nodrošinātu savlaicīgu cenu stabilitātes plānošanu, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis šonedēļ uzdevis Finanšu ministrijai līdz 13.jūnijam izveidot speciālistu darba grupu, kuras uzdevums būs izvērtēt priekšlikumus inflācijas samazināšanai.

V.Dombrovskis jau vairākkārt ir norādījis, ka inflācijas ierobežošana būs viens no svarīgākajiem izaicinājumiem, Latvijai pārvarot finanšu krīzes sekas, un ar pieaugošām inflācijas tendencēm pašlaik saskaras visas Eiropas Savienības dalībvalstis.

Vienošanās par nepieciešamību sākt darbu pie cenu stabilitātes nodrošināšanas, saņemot atbalstu no uzņēmēju, darba devēju un arodbiedrību apvienībām, tika panākta 27.maijā notikušajā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē.

Darba grupai līdz 1.augustam uzdots izvērtēt 2007.gadā valdībā apstiprinātajā informatīvajā ziņojumā “Ziņojums par patēriņa cenu inflācijas attīstības un samazināšanas priekšlikumiem” un citos dokumentos noteikto pasākumu inflācijas samazināšanas jomā efektivitāti un lietderību. Tāpat darba grupas uzdevums būs nodrošināt, lai visi cenu stabilitātes veicināšanas pasākumi tiek savstarpēji saskaņoti.

Inflācijas ierobežošanas pasākumu mērķis ir pasargāt iedzīvotājus no strauja preču un pakalpojumu cenu pieauguma un pirktspējas samazināšanās. Valdība ir apņēmusies jau 2012.gadā nodrošināt inflācijas rādītāju atbilstību Māstrihtas kritērijiem, kas 2014.gadā Latvijai ļaus pievienoties eirozonai.

Premjers aicinājis darba grupā iesaistīt arī Latvijas Banku, Ekonomikas, Satiksmes un Labklājības ministriju, kā arī Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību, Latvijas Pašvaldību savienību, kā arī citus ekspertus.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!