• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: Par bērnu drošību vasaras brīvlaikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2011., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231140

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Par attieksmes maiņu pret vardarbību ģimenē

Vēl šajā numurā

02.06.2011., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre: Par bērnu drošību vasaras brīvlaikā

1.jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, labklājības ministre Ilona Jurševska aicināja sabiedrību īpašu uzmanību pievērst bērnu drošībai tieši vasaras brīvlaikā, kad bērni brīvās dienas pavada pie ūdenstilpnēm, rotaļājas bērnu laukumos un brīvā dabā. I.Jurševska uzsvēra: “Lielai daļai skolas vecuma bērnu šī ir ļoti gaidītā vasaras brīvdienu iestāšanās diena. Tāpēc aicinu iedzīvotājus pievērst īpašu uzmanību bērnu drošībai – mazākos rūpīgi uzmanīt ūdens un ugunskuru tuvumā. Tāpat aicinu vecākus atrast laiku bērnu pieskatīšanai un nekautrēties informēt institūcijas par citiem bērniem, norādot uz iespējamiem nelaimes gadījumiem, kas var notikt pārgalvības vai neuzmanības dēļ.

Vienlaikus šajā bērniem veltītajā dienā vēlos sveikt un izteikt īpašu pateicību Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI), sociālo dienestu, bāriņtiesu, skolu, medicīnas iestāžu un citu institūciju darbiniekiem, kuri ikdienā aktīvi un ar degsmi rūpējas par bērnu tiesību aizsardzību un viņu drošības veicināšanu. Tāpat izsaku paldies tām nevalstiskajām organizācijām un cilvēkiem, kuri nesavtīgi aizstāv bērnu tiesības un cīnās par viņiem labvēlīgu vidi.”

Atgādinot par bērnu drošībai īstenotajām aktivitātēm ikdienā, VBTI arī turpmāk nodrošinās psiholoģisko atbalstu ģimenēm krīzes situācijās, kā arī metodisko palīdzību un konsultācijas sociālo dienestu, skolu un citu iestāžu darbiniekiem, lai efektīvi risinātu ar vardarbību pret bērniem un citām krīzes situācijām saistītus gadījumus. Palīdzība tiek nodrošināta visā Latvijā.

Tāpat VBTAI darbojas krīzes komanda, kas sniedz palīdzību situācijās, kad bērnu iestādēs ir noticis negadījums, pašnāvība vai līdzīgs gadījums. Tāpat tiek nodrošināta arī psiholoģiskās palīdzības pieejamība ģimenēm krīzes situācijās visā Latvijā.

Savukārt, veidojot bērniem labvēlīgu ģimenes politiku, LM norāda, ka šogad valdība apstiprināja LM izstrādātās Ģimenes politikas pamatnostādnes 2011.–2017.gadam, kuru mērķis ir noteikt bērnu un ģimenes politikas prioritātes nākamajiem septiņiem gadiem. Akcents pamatnostādnēs tiek likts uz bērna kā vērtības uzsvēršanu, dažādu atbalsta pasākumu nodrošināšanu vecākiem ar bērniem (piemēram, darba un ģimenes dzīves savienošana, bērnu pieskatīšanas pakalpojumu un veselības aprūpes pieejamība u.c.).

Tāpat pērn apstiprināts plāns “Bērniem piemērota Latvija 2010.–2012.gadam”, kas paredz dažādas aktivitātes bērnu aizsardzības veicināšanai un bērnu dzīves kvalitātes uzlabošanai. Plānā paredzēti pasākumi veselības aprūpes, izglītības, infrastruktūras pieejamības nodrošināšanai, atkarību ārstēšanai, vardarbības pret bērniem mazināšanai u.c.

1.jūnijā visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, tās aizsākumi meklējami 1925.gadā, kad Ženēvā norisinājās Pasaules konference bērnu labklājībai. Pirmo reizi šī diena, īpašu svētku veidā veltīta speciāli bērniem, tika atzīmēta 1950.gadā. Kopš tā laika Starptautiskā bērnu aizsardzības diena ir kā nemainīga tradīcija daudzās pasaules valstīs un šajā dienā visā pasaulē notiek dažādi pasākumi, kas veltīti bērniem, sniedzot prieku un sajūtu, ka šī ir viņu diena. 

Liene Užule, ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!