• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrija: Par iespēju atgūt zaudētos sertifikātus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2011., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231197

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 31.maijā

Vēl šajā numurā

03.06.2011., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrija: Par iespēju atgūt zaudētos sertifikātus

Valsts zemes dienests (VZD) informē, ka atbilstoši pieņemtajiem likuma grozījumiem no 1.jūnija lauku un pilsētas zemes izpircēji, kuri nav paspējuši noslēgt zemes izpirkuma līgumu ar Latvijas Hipotēku un zemes banku, to vēl varēs izdarīt līdz 2011.gada 30.decembrim. Lai nebūtu jāzaudē priekšapmaksā pārskaitītie sertifikāti, lauku un pilsētas zemes izpircējiem tiek dota iespēja pabeigt iesākto zemes privatizācijas procesu.

Lēmumu par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu varēs saņemt: lauku zemes izpircēji, kuri līdz 2008.gada 1.septembrim bija pārskaitījuši privatizācijas sertifikātus Latvijas Hipotēku un zemes bankā par īpašumā iegūstamo zemi un līdz 2010.gada 31.augustam bija iesnieguši izpirkšanai pieprasītās zemes robežu plānu reģistrācijai Kadastrā; pilsētu zemes izpircēji – dzīvojamo ēku īpašnieki vai augļu dārzu lietotāji, kuriem zeme pilsētās piešķirta lietošanā ar apbūves tiesībām, kuri līdz 2008.gada 1.septembrim bija iesnieguši pilsētas zemes komisijā apliecinājumu par priekšapmaksas veikšanu privatizācijas sertifikātos un līdz 2009.gada 31.augustam bija reģistrējuši zemes robežu plānu Kadastrā.

Lai varētu saņemt lēmumu par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu, no 2011.gada 1.jūnija līdz 31.augustam jāiesniedz iesniegums lēmuma pieņemšanai: lauku zemes izpircējiem attiecīgajā Valsts zemes dienesta reģionālajā nodaļā un pilsētas zemes izpircējiem attiecīgajā pilsētas zemes komisijā.

Lauku zemes izpircējiem iesniegumam ir jāpievieno mežaudzes novērtējums, ja uz izpērkamās zemes atrodas mežaudze. Valsts zemes dienests aicina lauku zemes izpircējus laikus pasūtīt mežaudzes novērtējumu Valsts meža dienestā. Mežaudzes novērtēšana ir maksas pakalpojums.

Ja uz izpērkamās lauku zemes atrodas būves, iesniegumam jāpievieno arī dokumenti, kas apliecina būves piederību izpircējam (piemēram, akts par būves nodošanu ekspluatācijā vai pirkuma, dāvinājuma līgums u.c.) vai arī attiecīgās pašvaldības izziņa, ja uz izpērkamās zemes atrodas būves ar nenoskaidrotu piederību.

Lauku apvidus un pilsētu zemes izpircējiem, kuri līdz 2011.gada 31.augustam būs iesnieguši iesniegumu Valsts zemes dienesta reģionālajā nodaļā vai pilsētas zemes komisijā lēmuma pieņemšanai par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu, pēc lēmuma saņemšanas ir jānoslēdz līgums ar Latvijas Hipotēku un zemes banku par zemes izpirkšanu ne vēlāk kā līdz 2011.gada 30.decembrim.

Zemes izpirkšanas līgumu ar Latvijas Hipotēku un zemes banku līdz 2011.gada 30.decembrim ir tiesīgi noslēgt arī tie zemes izpircēji, kuriem jau pieņemti lēmumi par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu, kā arī tie zemes izpircēji, kuriem VZD izsniegtajā lēmumā par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu, norādīts, ka zemes izpirkuma līgums ar Latvijas Hipotēku un zemes banku bija jānoslēdz trīs mēnešu laikā pēc lēmuma saņemšanas vai norādīts cits termiņš.

2010.gada decembrī apmēram 7 tūkstoši personu zaudēja tiesības izpirkt lietošanā piešķirto zemi kopā par vairāk nekā 10 tūkstošiem zemes vienību, jo līdz 2010.gada 30.decembrim nebija noslēgušas zemes izpirkuma līgumu ar Latvijas Hipotēku un zemes banku.

Plašāku informāciju par pilsētas zemes izpirkšanu var saņemt attiecīgajā pilsētas domē, bet par lauku zemes izpirkšanu – VZD klientu apkalpošanas centros un VZD mājaslapā www.vzd.gov.lv.

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!