• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kazahstānas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2011., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pretraķešu aizsardzības jautājumiem

Vēl šajā numurā

07.06.2011., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kazahstānas vēstnieka vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 6.jūnijā tikās ar Kazahstānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Galimžanu Koišibajevu.

S.Āboltiņa Latvijas un Kazahstānas attiecības raksturoja kā draudzīgas un aktīvas visos līmeņos, uzsverot aktīvo abu valstu politisko dialogu. Par to liecina arī abu valstu parlamentos izveidotās deputātu grupas sadarbībai ar otras valsts parlamentu.

Saeimas priekšsēdētāja arī uzsvēra, ka joprojām ir spēkā ielūgums Kazahstānas parlamenta priekšsēdētājam oficiālā vizītē apmeklēt Latviju. Vēstnieks prognozēja, ka šī vizīte varētu notikt rudenī.

G.Koišibajevs pauda pārliecību, ka Latvija ir tuvākais Kazahstānas partneris ne tikai Baltijas reģionā, bet arī Eiropas Savienībā, par ko liecina gan intensīvais dialogs valsts vadītāju, parlamentu un izpildvaru līmenī, gan pieaugošais savstarpējās tirdzniecības apjoms. Kazahstāna aktīvi izmanto Latvijas ostu sniegtās tranzīta iespējas un cer uz abpusēji izdevīgu sadarbību arī turpmāk, norādīja vēstnieks.

Tikšanās laikā pārrunāta arī globālās finanšu krīzes ietekme uz abu valstu ekonomiku, aktualitātes Kazahstānas politiskajā dzīvē, sadarbība ar Eiropas Savienību, kā arī Latvijas un Kazahstānas sadarbības iespējas starptautiskajās organizācijās.

G.Koišibajevs darbam vēstnieka amatā Latvijā akreditēts 2009.gada martā. Pastāvīgi rezidē Viļņā, Lietuvā. Iepriekš strādājis vairākos amatos Kazahstānas vēstniecībā Krievijas Federācijā, Kazahstānas prezidenta administrācijā, bijis Kazahstānas pilnvarotais pārstāvis Kolektīvās drošības līguma organizācijā.  

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!