• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2011., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231284

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli"

Vēl šajā numurā

07.06.2011., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 1.jūnijā pauda atbalstu grozījumiem Ceļu satiksmes likumā pirms to izskatīšanas trešajā lasījumā Saeimā. Grozījumi paredz līdz 0,2 promilēm samazināt pieļaujamo alkohola koncentrāciju asinīs sabiedriskā transporta vadītājiem.

Pašreizējais regulējums šoferiem, kuru stāžs ir lielāks par diviem gadiem, ļauj vadīt transportlīdzekli, ja alkohola koncentrācija viņa asinīs nepārsniedz 0,5 promiles. Savukārt šoferi ar mazāku vadīšanas stāžu transportu nedrīkst vadīt, ja alkohola koncentrācija ir virs 0,2 promilēm.

Deputāti arī atbalstīja normu, kas ļaus atsevišķu kategoriju transportlīdzekļiem neveikt tehnisko apskati. Starp tiem ir mopēdi un bezceļu transportlīdzekļi, kas īslaicīgi piedalās ceļu satiksmē, ārvalstīs reģistrēti transportlīdzekļi ar tranzīta numura zīmēm, tramvaji un trolejbusi, kuru kontroli nodrošina pašvaldība.

Savukārt jaunai traktortehnikai, kuras motora darba ilgums nepārsniedz 20 motorstundas, pirmā tehniskā apskate būs jāveic pēc diviem gadiem no transportlīdzekļa reģistrācijas brīža, nevis kā līdz šim – pēc gada. Izņēmums būs pašgājēja traktortehnika, universālās pašgājējmašīnas un buldozeri, kuriem tehniskā apskate būs jāveic tāpat kā iepriekš.

Likumprojekts arī ievieš vairākas izmaiņas, kas samazinās administratīvās procedūras un iestāžu darbu padarīs efektīvāku. Piemēram, pēc medicīniskās pārbaudes vairs nebūs jāsaņem medicīniskā uzziņa vai atzinums. Praksē secināts, ka šāds dokuments nav nepieciešams, jo ar ārstniecības iestādēm notiek informācijas apmaiņa elektroniskā veidā, skaidro likumprojekta autori.

Turklāt grozījumi paredz, ka vadītājs ar A1 (motocikla bez blakusvāģa ar motora tilpums zem 125 kubikcentimetriem) kategorijas tiesībām vai mopēda vai tramvaja vadītājs ir saucams pie atbildības gadījumos, ja vada citu lielāku kategoriju transportlīdzekļus, kam ir nepieciešama gan obligāta apmācība skolās, gan eksāmenu kārtošana.

Par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!