• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par jaunu darba samaksas sistēmu ministrijas dienestos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2011., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES svaigu dārzeņu importa aizliegumu Krievijā

Vēl šajā numurā

07.06.2011., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par jaunu darba samaksas sistēmu ministrijas dienestos

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece, balstoties uz Iekšlietu ministrijas darba grupas izstrādātajiem priekšlikumiem, kas guvuši arī arodbiedrību atbalstu, ir pieņēmusi lēmumu izstrādāt jaunu darba samaksas sistēmu Iekšlietu ministrijas dienestos – Valsts policijā (VP), Valsts robežsardzē (VRS) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Viens no uzdevumiem paredz dienestiem ne vēlāk kā līdz 2016.gada 1.jūlijam realizēt atteikšanos no speciālajām dienesta pakāpēm tām amatpersonām, kuras dienestos veic atbalsta funkcijas.

Līdz ar to speciālās dienesta pakāpes netiks saglabātas, piemēram, personāla, lietvedības, finanšu, nodrošinājuma, juridisko nodaļu, starptautiskās sadarbības, informācijas tehnoloģiju, sabiedrisko attiecību un telekomunikāciju darbiniekiem. Kopumā šīs izmaiņas varētu skart 787 personas. Vienlaikus dienesta vadītājiem būs tiesības noteikt atsevišķus izņēmumus, kam dienesta pakāpes tiek saglabātas.

Ilgtermiņā atalgojuma sistēmā plānotās izmaiņas varētu dot 3,4 miljonu latu ietaupījumu.

“Lai mēs varētu motivēt darbiniekus ar konkurētspējīgu atalgojumu un mūsu dienestos strādātu patiešām labākie policisti, ugunsdzēsēji un robežsargi, esam spēruši nozīmīgu soli darba samaksas sistēmas sakārtošanā. Ir svarīgi, ka turpmāk atalgojums tiks noteikts atbilstoši veicamajām funkcijām, kā arī veicot darbinieku individuālu novērtēšanu, nevis algu nosakot tikai atbilstoši amatiem, kā tas bijis līdz šim,” norāda L.Mūrniece.

Savukārt darba grupas vadītājs, IeM Nozares politikas departamenta direktors Dimitrijs Trofimovs norāda, ka sagatavotie priekšlikumi atbilst strukturālo reformu garam, jo tiek sakārtoti tiešo un atbalsta funkciju amati, nodrošinot sociālo taisnīgumu un sociālā budžeta stabilitāti ilgtermiņā.

Nolemts visas piemaksas maksimāli integrēt mēnešalgā, ja amatpersonas amata pienākumu izpilde pastāvīgi saistīta ar īpašu risku un dienesta specifiku. Tiks arī veidota jauna amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm novērtēšanas sistēma, ņemot vērā katra cilvēka individuālo novērtējumu.

Nolemts arī turpināt darbu pie tā, lai atteiktos no Valsts policijai neraksturīgām funkcijām. Valsts policijai uzdots turpināt darbu pie objektu apsardzes un konvojēšanas funkcijas daļējas nodošanas pamatojuma un nepieciešamo pasākumu izstrādes un īstenošanas, kā arī virzīt grozījumus likumā “Par tiesu varu” 115.panta ceturtajā daļā, atsakoties no tiesu apsardzes funkcijas.

VP, VRS un VUGD līdz šā gada 1.septembrim ir jāiesniedz Iekšlietu ministrijā apstiprināti plāni, kā notiks pakāpeniska pāreja uz amatu pārveidošanu. Dienestiem arī uzdots izvērtēt esošo atbalsta funkciju veicēju apmēru un veicamo pienākumu apjomu un līdz 1.oktobrim sagatavot informāciju par atbalsta funkciju veicēju optimizēšanas iespējām.

Savukārt ministrijas atbildīgajām struktūrvienībām uzdots, šā gada otrajā pusē izstrādājot normatīvo aktu projektus jaunajai darba samaksas sistēmai, iesaistīt arī sociālos partnerus. IeM valsts sekretārei uzdots nodrošināt kontroli pār secinājumos noteikto uzdevumu izpildi.

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!