• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par alkohola patēriņa mazināšanu un alkoholisma ierobežošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2011., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231308

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par higiēnu kā galveno profilaksi pret zarnu infekcijām

Vēl šajā numurā

07.06.2011., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par alkohola patēriņa mazināšanu un alkoholisma ierobežošanu

2.jūnijā Veselības ministrijā norisinājās Nacionālās alkoholisma ierobežošanas padomes sēde, kurā tika apspriesti priekšlikumi alkohola patēriņa mazināšanas un ierobežošanas plānam 2012.–2014.gadam, kura projekta izstrāde šobrīd notiek Veselības ministrijā, kā arī uzklausīta speciālistu sniegtā informācija par alkohola izplatības ierobežošanas pasākumiem citviet Eiropā.

Veselības ministrija arī saņēmusi vairākus priekšlikumus gan no citām ministrijām un valsts iestādēm, gan arī profesionālajām asociācijām, sabiedriskajām organizācijām un privātpersonām. Turpmākajos mēnešus plāna projekts tiks nodots publiskai apspriešanai, lai, plāna izstrādē iesaistot pēc iespējas plašāku speciālistu loku un viedokļus, plāns būtu balstīts uz reālām iespējām un būtiski ietekmētu sabiedrības veselības rādītāju uzlabošanos.

Vienlaikus tika diskutēts par alkoholu saturošu pārtikas produktu pieejamības ierobežošanu bērniem. Veselības ministrija izteica viedokli, ka jāierobežo bērniem pārdot pārtikas produktus, uz kuriem ražotājs marķējumā ir norādījis “alkohola saturs 0,3%”, piemēram sidrs, alkohola saturošas konfektes u.c. Tika uzklausīti dažādi viedokļi no padomes pārstāvjiem, un nolemts, ka jāveido darba grupa, kurā eksperti un ministriju pārstāvji diskutēs par izteikto priekšlikumu.

Nacionālā alkoholisma ierobežošanas padome ir Ministru kabineta izveidota konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir samazināt alkohola patēriņu un tā radītās sekas. Padomē ir pārstāvji no ministrijām, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirgotāju asociācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra, Latvijas Pašvaldību savienības un Veselības ekonomikas centra.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!