• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kanceleja: Par būtiskiem strukturāliem pārkārtojumiem valsts pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2011., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

07.06.2011., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kanceleja: Par būtiskiem strukturāliem pārkārtojumiem valsts pārvaldē

Valsts kanceleja izstrādājusi informatīvo ziņojumu par veiktajiem strukturālajiem pārkārtojumiem valsts pārvaldē, parādot iestāžu paveikto to struktūru vienkāršošanā, cilvēkresursu optimizācijā un efektīvākā valsts budžeta izlietojumā.

Informatīvajā ziņojumā secināts, ka lielākajā daļā iestāžu ir veikta funkciju optimizācija un struktūrvienību apvienošana, tādējādi mazinot vadītāju skaitu. Būtiski pārkārtojumi ir veikti Centrālās statistikas pārvaldē, saglabājot vadītāja vietnieka amatu struktūrvienībās, kurās strādā vairāk nekā 10 darbinieku, un likvidējot struktūrvienības, kurās darbinieku skaits ir mazāks nekā pieci. Tāpat Valsts ieņēmumu dienests ir pārgājis no vairāku līmeņu sadrumstalotas struktūras uz viena līmeņa organizatorisko struktūru. Arī Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā 2010.gadā strādājošo skaits samazināts par 45,7%, pārdalītas funkcijas un reformu rezultātā izveidota neliela, kompakta kvalitatīvi strādājoša iestāde. Savukārt Valsts kasē 2010.gadā samazināts amata vietu skaits par 33%, optimizēta centrālā aparāta un valsts budžeta izpildes un kontroles funkcijas izpilde, pilnībā pārejot uz attālinātu klientu apkalpošanu.

Valsts pārvaldes iestādes ir veikušas būtiskus pasākumus, lai veicinātu funkciju centralizāciju. Ekonomikas ministrija ir veikusi vairāku atbalsta funkciju centralizāciju resora līmenī, tādējādi nodrošinot grāmatvedības, personāla lietvedības un informācijas tehnoloģijas funkcijas vairākās padotības iestādēs. Iekšlietu ministrijas resorā veikta iekšējā audita funkcijas centralizācija. Izglītības un zinātnes ministrija nodrošina personālvadības funkciju arī attiecībā uz iestāžu vadītājiem, kā arī veic daļēju iepirkumu funkciju padotības iestādēs.

Papildus atbalsta funkciju centralizācijai iestādes ir veikušas arī pamatfunkciju centralizāciju. Piemēram, Aizsardzības ministrija centrālajā aparātā ir integrējusi tādas nozīmīgas un resursietilpīgas funkcijas kā līdz reformai Nacionālo bruņoto spēku kompetencē esošā stratēģiskās plānošanas funkcija, civilmilitārās ekspertīzes funkcija, starptautiskās divpusējās un daudzpusējās sadarbības nodrošināšanas funkcija.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!