• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par Ieguves rūpniecības atkritumu direktīvas neizpildi Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2011., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231313

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Biodegvielas konsultatīvā padome: Par alternatīvās degvielas nozares turpmāku attīstību

Vēl šajā numurā

07.06.2011., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par Ieguves rūpniecības atkritumu direktīvas neizpildi Latvijā

Eiropas Komisija prasa Latvijai pieņemt pasākumus, lai nodrošinātu, ka atbilstoši ES prasībām ieguves rūpniecības atkritumus apstrādā īpašās iekārtās. Lai gan jau iepriekš tikuši izteikti brīdinājumi, Latvija joprojām nepilda ES tiesību aktos noteiktos pienākumus attiecībā uz ieguves rūpniecības atkritumiem. Pēc Eiropas vides komisāra Janeža Potočnika ieteikuma Komisija ir nosūtījusi argumentētu atzinumu. Ja divu mēnešu laikā Latvija nepanāks atbilstību, Komisija var iesniegt lietu ES Tiesā.

ES Ieguves rūpniecības atkritumu direktīvā prasīts dalībvalstīm pieņemt pasākumus, lai nodrošinātu, ka ieguves atkritumus apsaimnieko, nekaitējot cilvēku veselībai un videi. Latvijas tiesību aktos nav pareizi transponētas dažas direktīvas prasības, kas attiecas uz pienākumu izsniegt atļaujas ieguves rūpniecības atkritumu pārstrādes iekārtām, atkritumu apsaimniekošanu, ūdens un grunts piesārņošanas novēršanu, sabiedrības tiesībām uz informāciju, kā arī prasības nodrošināt, ka par iekārtu darbības nodarītiem vides postījumiem ir paredzēta atbildība.

Komisija 2011.gada janvārī nosūtīja oficiālu paziņojuma vēstuli, kurā mudināja Latviju pieņemt vajadzīgos pasākumus, lai izpildītu attiecīgos tiesību aktus. Lai gan ir vērojami uzlabojumi, Latvija joprojām nav pieņēmusi visus vajadzīgos pasākumus, un nav domājams, ka Latvijas iestāžu iecerētie tiesību akti pilnībā atrisinās šo jautājumu. Tāpēc Komisija turpina pienākumu neizpildes procedūru, nosūtot argumentētu atzinumu. Latvijai tiek doti divi mēneši laika vajadzīgo pasākumu veikšanai. Pretējā gadījumā Komisija var iesniegt lietu Eiropas Savienības Tiesā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!