• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Vīnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2011., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231427

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.06.2011., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Vīnē

Valsts prezidents Valdis Zatlers, piedaloties Rahidas Derhamas vadītajā diskusijā
Foto: VPK

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers no 7.jūnija līdz 9.jūnijam piedalās Pasaules ekonomikas forumā Vīnē, Austrijā, kas veltīts Eiropas un Centrālāzijas jautājumiem. Foruma trīs dienās tiek apspriesti aktuāli ekonomikas jautājumi, kas skar Eiropas un Centrālāzijas valstu nevienmērīgo ekonomisko izaugsmi.

Foruma pirmās dienas vakarā V.Zatlers piedalījās diskusijā un uzrunāja citu valstu vadītājus par pretkorupcijas jautājumiem. Runājot par situāciju Latvijā, Valsts prezidents atzīmēja: “Divdesmit gadu laikā Latvija ir gājusi cauri smagām reformām, kas ir ielikušas demokrātijas pamatus un nodrošinājušas valsts ekonomisko izaugsmi. Valsts demokrātijas attīstība ir pastāvīgs process, par to liecina arī pēdējie notikumi Latvijā.” Diskusijas laikā V.Zatlers atzīmēja, ka “uzlabojot politisko kultūru, mēs veidojam tiesiskāku valsti”, tai pašā laikā norādot, ka šīs pārmaiņas prasīs ilglaicīgu darbu un sabiedrības izpratni.

“Lai nodrošinātu valsts ekonomisko izaugsmi, ir nepieciešama caurskatāma un godīga uzņēmējdarbības vide. Tikai tā ir iespējams nodrošināt, ka tiek pilnvērtīgi izmantots uzņēmējdarbības potenciāls. Lai pašmāju uzņēmēji un ārvalstu investori būtu droši, ka biznesa vide ir godīga, ir jāsakārto tiesiskais regulējums un pārliecība par tā efektīvu īstenošanu. Tāpēc Latvija cīnās par to, lai politiskā vide ir uzņēmējdarbībai un investoriem draudzīgāka un tādējādi globāli konkurētspējīgāka,” valstu vadītājiem skaidroja V.Zatlers.

Noslēgumā Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvija jau divus gadus ir bijusi piemērs tam, kā veiksmīgi risināt krīzes radītās sekas, taču šodien Latvija ir piemērs tam, kā cīnīties ar korupciju un oligarhu finansiālo ietekmi uz politiskajiem procesiem.

8.jūnijā Valsts prezidents uzstājās ar uzrunu sesijā “Arābu pavasaris: nozīme un ietekme”, kā arī piedalījās sesijās “Inovāciju robežu paplašināšana”, “Centrālāzija pagrieziena punktā”, “Stresa testi Eiropai”, “Uzmanības centrā Krievija” un “Jaunā enerģētikas arhitektūra”. Savukārt vakarā Valsts prezidents ar kundzi piedalījās par godu Pasaules ekonomikas forumam rīkotajā pieņemšanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!