• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2011., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231509

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.06.2011., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā

Valsts prezidents Valdis Zatlers Pasaules ekonomikas foruma otrajā dienā, 8.jūnijā, uzstājās ar uzrunu plenārsesijā “Arābu pavasaris: nozīme un ietekme”, kurā augsta līmeņa eksperti diskutēja, kā izmantot Austrumeiropas valstu pieredzi demokrātijas attīstībā arābu valstīs.

Diskusijas laikā Valsts prezidents sacīja: “Lai mazinātu demokrātijas attīstības riskus arābu valstīs, tās var daudz mācīties no 20 gadu laikā iegūtās Austrumeiropas pieredzes. Šobrīd pieredzes apmaiņa un palīdzības sniegšana arābu valstīm ir kritiski nepieciešama. Cilvēku vēlme pēc pārmaiņām šajās valstīs ir spilgti izteikta, tādēļ mums ir jāpalīdz ar savu pieredzi, lai šajās valstīs veicinātu drošību, demokrātisko institūciju veidošanos un pilsoniskās sabiedrības attīstību.” Valsts prezidents diskusijā norādīja arī uz sabiedrības aktīvas iesaistes lomu demokratizācijas procesa attīstībā, kura veicināšanā liela nozīme ir sociālajiem medijiem.

Diskusijas laikā V. Zatlers atzīmēja, ka “mūsu pieredze liecina, cik ļoti svarīga loma demokratizācijas procesā ir kopējai reģiona attīstībai, tādēļ īpaši būtiska loma ir Turcijai”.

Paneļsesiju “Arābu pavasaris: nozīme un ietekme” vadīja komentētāja un diplomātisko attiecību korespondente Rahida Derhama, un tajā kopā ar V.Zatleru piedalījās uzņēmuma “Ihlas” vadītājs Ahmets Orens, Dubajas vadības universitātes dekāns Tariks Jusefs, foruma goda priekšsēdētājs Halids Abdula-Janahi un ekonomists Mustafs Nabli.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!