• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta vizīti Korejas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2011., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231510

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mūsu dienās pasaulē arvien aktuālāka kļūst tādu vērtību uztvere kā vienotība un savstarpējais atkarīgums, solidaritāte un miers" – Romas pāvests, Svētīgais Jānis Pavils II

Vēl šajā numurā

10.06.2011., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta vizīti Korejas Republikā

9.jūnijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Korejas galvaspilsētā Seulā piedalījās Korejas importētāju organizācijas (KOIMA) organizētajā ikgadējā starptautiskajā izstādē “Import Goods Fair 2011”, kur atklāja Latvijas uzņēmumu stendu.

“Latvijas uzņēmumi šogad pirmo reizi piedalās šajā izstādē, kas pulcē Korejas uzņēmējus, kuri meklē jaunus produktus un pakalpojumus, ko piedāvāt Korejas iedzīvotājiem. Latvijā strādā daudzi inovatīvi uzņēmumi, kas rada konkurētspējīgus produktus, turklāt arī Latvija kā ES dalībvalsts no nākamā mēneša pievienosies brīvās tirdzniecības līgumam ar Koreju. Šis ir ļoti piemērots laiks, lai paplašinātu abu valstu ekonomisko sadarbību,” izstādes atklāšanā sacīja V.Dombrovskis.

Izstādē ir pārstāvēti uzņēmumi “Latvijas Finieris”, “Dores fabrika”, “Dendrolight Latvia”, Rietumu banka, “airBaltic”, tūrisma kompānijas “TAS Baltics”, “Baltic Travel Group” un Rīgas Tūrisma attīstības birojs, kā arī Rīgas un Ventspils brīvostu pārvaldes. Latvijas uzņēmumi izstādes apmeklētājus iepazīstina ar savām precēm un pakalpojumiem, kā arī meklē jaunus biznesa kontaktus un sadarbības iespējas.

V.Dombrovskis 9.jūnijā piedalījās arī seminārā “Latvija – jauns tūrisma galamērķis Ziemeļeiropā”, kurā klātesošos iepazīstināja ar Latviju kā pievilcīgu un interesantu mērķi tūrismam. Tāpat premjers tikās ar vairāku Korejas uzņēmumu vadītājiem, lai informētu tos par Latvijas piedāvātajām iespējām investīcijām un uzņēmējdarbībai.

Korejas Republiku V.Dombrovskis apmeklē kopā ar Latvijas uzņēmumu pārstāvjiem, kas darbojas loģistikas, kokapstrādes, tūrisma, farmācijas un citās industrijās. Ministru prezidenta vizīte Korejā ilgst no 8. līdz 11.jūnijam. Tās mērķis ir veicināt politisko dialogu un attīstīt abu valstu uzņēmumu ekonomisko sadarbību.

Vizītes laikā Ministru prezidentam un Latvijas uzņēmējiem plānotas tikšanās ar Korejas prezidentu un premjerministru, kā arī nozīmīgākajām Korejas uzņēmēju apvienībām un asociācijām. Latvijas delegācija apmeklēs uzņēmumu “Samsung Electronics”, kā arī piedalīsies Latvijas Ģenerālkonsulāta Korejā rīkotajā pieņemšanā.

Maija beigās KOIMA delegācija apmeklēja Latviju, un V.Dombrovskis ar Korejas uzņēmējiem tikās 31.maijā. Premjers un KOIMA pārstāvji vienojās veicināt abu valstu uzņēmumu sadarbības paplašināšanu. Abas puses ir ieinteresētas attīstīt sadarbību pārtikas ražošanas un pārstrādes jomā, farmokoloģijā, mašīnbūvē un citās nozarēs. Šovasar plānota arī Korejas parlamenta priekšsēdētāja vizīte Latvijā.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!