• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļu padome: Par Autoceļu fonda atjaunošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2011., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

14.06.2011., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļu padome: Par Autoceļu fonda atjaunošanu

Autoceļu fonds ir jāatjauno – par to ir vienisprātis jaunizveidotās Ceļu padomes locekļi, kas uz pirmos sēdi kopā sanāca 8.jūnijā.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis, kas ir padomes priekšsēdētājs, sēdē norādīja: “Jādomā jau tagad, kas ar ceļiem būs pēc 2013.gada un turpmāk, kad šā perioda Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums būs izsmelts un valsts budžetā finansējums autoceļiem nebūs vēl iezīmēts.”

Autoceļu fonds Latvijā tika likvidēts pirms septiņiem gadiem. Pašlaik šīs infrastruktūras finansēšanas avoti ir kopējais valsts budžets un ES fondu nauda. “Šāds finansēšanas modelis nesniedz iespēju plānot darbus ilgtermiņā. Nozarē strādājošajiem uzņēmumiem jābūt skaidrai perspektīvai – vai ir vērts investēt līdzekļus uzņēmumu attīstībā, pirkt jaunu tehniku un algot speciālistus,” rūpes par esošo situāciju pauda U.Augulis.

Klātesošie atbalstīja satiksmes ministra rosinājumu atjaunot Autoceļu fondu un vienojās līdz nākamajai sēdei sagatavot argumentus par labu šāda fonda atjaunošanai, kā arī izstrādāt konkrētus risinājumus, kā to varētu izdarīt, ņemot vērā finansiālās iespējas. Jautājumi, uz kuriem jāatbild padomes locekļiem, ir: vai fons ir jāveido kā speciālais budžets vai tā varētu būt juridiska persona; cik liela daļa no akcīzes nodokļa būtu jānovirza; vai fonda līdzekļi izmantojami arī autoceļu tīkla attīstībai? Nākamā sēde plānota augusta sākumā, un tā notiks ārpus Rīgas kādā no reģioniem.

Padomē iekļauti nozares pārstāvji no VAS “Latvijas valsts ceļi”, AS “Latvijas autoceļu uzturētājs”, biedrības “Latvijas ceļu būvētājs”, Latvijas Pašvaldību savienības, Rīgas plānošanas reģiona, kā arī no Satiksmes ministrijas.

Rosinājums izveidot Ceļu padomi izskanēja šā gada 18.maijā, kad uz kopīgu diskusiju par valsts autoceļu sakārtošanas perspektīvām satiksmes ministrs bija uzaicinājis nozares pārstāvjus.

Satiksmes ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!