• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomisko sadarbību ar Dienvidaustrumāzijas reģionu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2011., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisijas piekto sēdi

Vēl šajā numurā

14.06.2011., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomisko sadarbību ar Dienvidaustrumāzijas reģionu

7.jūnijā Ārlietu ministrijā, atklājot paneļdiskusiju “Ieejot Dienvidaustrumāzijā”, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis aicināja Latvijas uzņēmējus izmantot iespējas, ko sniedz ekonomiski spēcīgais Dienvidaustrumāzijas reģions, kuru globālā ekonomiskā un finanšu krīze nav būtiski skārusi. Tāpat valsts sekretārs rosināja aktīvi izmantot Latvijas goda konsulu Singapūrā un Indonēzijā sniegto atbalstu.

Paneļdiskusijas laikā Latvijas goda konsuls Indonēzijā Džahdža Santoso iepazīstināja ar savu pieredzi Indonēzijas un reģiona valstīs farmācijas un veselības aprūpes jomā, kā arī sniedza ieskatu Indonēzijas pārtikas un kokapstrādes sektoru attīstībā. Diskusijas laikā klātesošie uzņēmēji īpašu uzmanību pievērsa goda konsula personiskajai pieredzei reģiona valstīs un sniegtajiem padomiem biznesa attiecību izveidei.

Informējot par Dienvidaustrumāzijas valstu ekonomiskās sadarbības jomām, kā arī to biznesa vides specifiku, Latvijas goda konsuls Singapūrā Dzengteks Lovs akcentēja Singapūras lomu reģiona ekonomikā un kā perspektīvas sadarbības jomas Latvijas uzņēmēju ienākšanai reģiona valstīs caur Singapūru minēja transporta un loģistikas, ķīmijas un farmācijas, kā arī finanšu nozares, tāpat būtiska loma ir inovatīviem sektoriem.

Malaizijas Ārējās tirdzniecības attīstības korporācijas tirdzniecības komisārs Muhameds Sabrī Ab.Rahmans akcentēja: lai gan abu valstu tirdzniecības apjoms pagaidām ir neliels, ir vairākas nozares, kur Latvijas uzņēmējiem ir iespējas palielināt savu klātbūtni, piemēram, pārtikas preču un farmācijas produktu piegādē Malaizijai, kā arī sadarbojoties zaļās enerģijas jomā.

Klātesošie Latvijas uzņēmēji pārsvarā pārstāvēja ķīmijas un farmācijas, pārtikas, informācijas tehnoloģiju, mašīnbūves un tūrisma nozari.

Šogad šī bija septītā apaļā galda diskusija cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” ietvaros. Nākamā paneļdiskusija “Ķīnas tirgus perspektīva: izaicinājumi un risinājumi” notiks 17.jūnijā, kuru videokonferences režīmā atklās Latvijas vēstniece Ķīnā Ingrīda Levrence. Prezentācijas un konsultācijas sniegs Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma aizsardzības tiesību Pekinas biroja, kā arī Eiropas Savienības Mazo un vidējo uzņēmumu centra eksperti.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!