• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rosinot izmaiņas trīs likumos naudas ietekmes mazināšanai politiskajos procesos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2011., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231613

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.06.2011., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rosinot izmaiņas trīs likumos naudas ietekmes mazināšanai politiskajos procesos

10.jūnijā Valsts prezidents Valdis Zatlers ir nosūtījis Latvijas Republikas Saeimai trīs likumprojektus, rosinot izmaiņas trīs likumos: Krimināllikumā, likumā “Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām” un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā.

Savā vēstulē Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai V.Zatlers norāda, ka viens no nepieciešamajiem soļiem atklātas un godīgas politikas virzienā ir caurskatāma politisko partiju finansēšanas kārtība, paredzot efektīvu uzraudzību pār šīs kārtības ievērošanu un adekvātu sodu sistēmu par tās pārkāpšanu.

Valsts prezidents uzskata, ka neatkarīgi no tautas izvēles tautas nobalsošanā par 10.Saeimas atlaišanu 2011.gada 23.jūlijā Saeimas pienākums, nekavējoties un negaidot tautas nobalsošanas rezultātus, ir vairot sabiedrības uzticību valsts varai un tās pieņemtajiem lēmumiem, tai skaitā mazinot tā saukto naudas ietekmi uz politisko procesu. Tieši ar šiem jautājumiem ir saistītas V.Zatlera 10.jūnijā rosinātās izmaiņas trīs likumos. Beidzot, kā norāda Valsts prezidents, ir pienācis brīdis apliecināt politisko gribu, lai Krimināllikumā tiktu paredzēta atbildība par politisko partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem. Jānosaka papildu ierobežojumi priekšvēlēšanu aģitācijai, kas ļautu vēlētājam izdarīt savu izvēli, kas būtu argumentēta un pārdomāta. Jādefinē skaidri kritēriji, kas izvirzāmi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amata pretendentam, lai padarītu biroja priekšnieka izvēles procesu maksimāli skaidru un nodrošinātu labākā iespējamā kandidāta izvēli.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!