• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konferencē "Pieminot 1941.gada 14.jūniju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2011., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231663

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas armija kārtējo Latvijai traģisko vēstures pavērsienu rezultātā tika iznīcināta" — Valdis Dombrovskis

Vēl šajā numurā

15.06.2011., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konferencē “Pieminot 1941.gada 14.jūniju”

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa

14.jūnijā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (attēlā pa labi) piedalījās konferences “Pieminot 1941.gada 14.jūniju” atklāšanā. Uzrunājot konferences dalībniekus, S.Āboltiņa uzsvēra: “Mūsu pienākums ir neaizmirst šos traģiskos notikumus mūsu tautas dzīvē un pieminēt netaisnību, kas šajā zemē tikusi nodarīta mūsu tautai.”

“Pirms 70 gadiem 1941.gada 14.jūnijā nežēlīgos apstākļos vilcienu lopu vagonos vairāk nekā 15 tūkstoši mūsu tautiešu tika izvesti uz Sibīriju ar izrautām saknēm no savas dzimtenes. Cilvēkam tika atņemts pilnīgi viss, un viņš, vājš un bezspēcīgs, tika iesviests izsūtījuma šausmās un pakļauts teroram,” raksturoja Saeimas priekšsēdētāja.

“Deportācija notika lielā steigā, bet saskaņā ar okupācijas režīma slepenajām instrukcijām, bez jebkādas intereses par to, kas ar izsūtītajiem notiks vēlāk. Galvenais bija nevēlamos elementus aizvest prom no viņu dzimtajām vietām. Par nevēlamiem elementiem tika dēvēti cilvēki – Latvijas iedzīvotāji, mūsu pašu pilsoņi, sirmgalvji un mazie bērni, kas augstāk par visu vērtēja brīvas un neatkarīgas Latvijas nākotni, kas mīlēja savu valsti,” sacīja S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Sibīrijas bērniem, kas savu likteņu stāstus ir nodevuši saviem bērniem un mazbērniem par izsūtījumā pavadītajiem gadiem. Viņa norādīja, ka, “neraugoties uz deportāciju baisiem notikumiem, mūsu vecvecāki, vecāki un bērni nosargāja visdārgāko – ticību brīvai un neatkarīgai Latvijai, lai mēs brīvi šodien varētu dziedāt – Dievs, svētī Latviju!”.

Konference “Pieminot 1941.gada 14.jūniju” bija veltīta 1941.gadā uz Sibīriju izsūtītajiem bērniem, to rīkoja fonds “Sibīrijas bērni”.

Saeimas preses dienests

Foto: Saeima

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!