• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par piemiņas aploksni, godinot komunistiskā genocīda upurus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2011., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231664

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par kopējo Eiropas patvēruma sistēmu

Vēl šajā numurā

15.06.2011., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par piemiņas aploksni, godinot komunistiskā genocīda upurus
 

Pieminot komunistiskā genocīda upurus, “Latvijas Pasts” izdevis piemiņas aploksni “Litene – 70”. Piemiņas aploksnes pirmās dienas zīmogošana notika upuru atceres 70.gadadienā – 2011.gada 14.jūnijā – Latvijas Okupācijas muzejā.

Mākslinieks Rolands Vēgners piemiņas aploksnē iekļāvis fotogrāfijas, kurās redzama Latvijas armijas vasaras nometne Litenē – kazarmas uz betona pamatiem un karavīru ierinda. Pirmās dienas aploksnē un speciālajā zīmogā grafiski attēlots arī simbolisks nometnes sarga postenis. Izgatavots viens tūkstotis piemiņas aploksnes eksemplāru.

Latvijas Okupācijas muzeja direktore Gundega Michele norāda: “Latvijas Okupācijas muzejs sadarbībā ar “Latvijas Pastu” izveidojis piemiņas aploksni un pasta zīmogu “Litene – 70”. Šim veltījuma zīmogam ir 352.kārtas numurs, bet valsts filatēlijas vēsturē tas ir pirmais pēc neatkarības atzīšanas, kurš veltīts Latvijas okupācijas tēmai.”

Latvijas armijas Litenes vasaras nometnes teritorija ir saistīta ar svarīgiem vēsturiskiem notikumiem – totalitāro režīmu represijām pret Latvijas tautu un Latvijas armiju. 1940.gada 14.jūnijā Litenes un Ostroviešu nometnēs arestēja un deportēja uz Sibīriju 540 bijušās Latvijas armijas virsnieku. Šodien Litenes nometnes teritorijā atrodas trīs labiekārtotas piemiņas vietas: 1941.gadā nošauto nacistiskā masu terora upuru kaps ar pieminekli; nezināmā karavīra piemiņas vieta; piemiņas vieta Litenes un Ostroviešu nometnēs 1941.gada jūnijā nogalinātajiem bijušās Latvijas armijas karavīriem.

Agija Tērauda, “Latvijas Pasta”
sabiedrisko attiecību speciālistea

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!