• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Litene ir vieta, kur smelties drosmi, spēku un varēšanu no saviem senčiem" — Valdis Zatlers. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2011., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231719

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par cīņu pret korupciju Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

16.06.2011., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Litene ir vieta, kur smelties drosmi, spēku un varēšanu no saviem senčiem” — Valdis Zatlers

14.jūnijs — Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers 14.jūnijā Gulbenes novada Litenes kapos, noliekot ziedus Latvijas armijas karavīru piemiņai

14.jūnijā Valsts prezidents Valdis Zatlers apmeklēja Gulbenes novada Liteni, lai piedalītos vairākos Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltītajos pasākumos – zinātniskajā konferencē “Latvijas armijas iznīcināšana 1940.–1941.gads”, piemiņas dienai veltītajā ceremonijā un atmiņu ugunskura pasākumā.

Savā uzrunā zinātniskajā konferencē Valsts prezidents atzīmēja, ka pirmo reizi Litenes vārdu uzzinājis bērnībā, kad radinieki atgriezās no Sibīrijas, un tad nācies dzirdēt: “Pēdējo reizi redzēti, aizbraucot uz Liteni.” V.Zatlers uzsvēra, ka nav skaidrs ļoti daudzu Latvijas virsnieku liktenis un ir apsveicami, ka notiek šāda konference, kuras ietvaros tiek savāktas ģimeņu liecības.

“Vecvecāku pastāstītais mantojums ir tālāk jānodod jaunajām paaudzēm. Būtu labi, ja veidotos tradīcija, ka šajā dienā katra ģimene pasēdētu un pārrunātu savus likteņus, kuriem tās izgājušas cauri,” norādīja Valsts prezidents.

Viņš novēlēja vēsturniekiem turpināt šo pašaizliedzīgo darbu un pauda cerību, ka jaundibināmās Latvijas un Krievijas vēsturnieku komisijas darbā varēs rast jaunas ziņas par Litenes virsnieku likteņiem.

Atceres pasākumā Litenes kapos pie Latvijas armijas karavīru piemiņas vietas Valsts prezidents nolika ziedus un klātesošajiem norādīja, ka “šī ir tā vieta, kur smelties drosmi, spēku un varēšanu no saviem senčiem”. V.Zatlers aicināja pieminēt visus, kas ir veidojuši Latvijas armiju, uzvarējuši Brīvības cīņās, pilnveidojuši Latvijas valsti, robežsargus, kas pretojās naidniekam, tos, kas gāja bojā izsūtījumā, un arī tos, kas atgriezās un nesa sevī līdzi stipru gribu kā simbolu.

Vēlāk Valsts prezidents pie atmiņu ugunskura kopā ar veterāniem, virsniekiem un novada iedzīvotājiem kavējās atmiņās par 1941.gada jūnija notikumiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Novada iedzīvotāji, virsnieki un veterāni atmiņu ugunskura pasākumā, ar Valsts prezidentu daloties domās par 1941.gada traģiskajiem notikumiem; Valdis Zatlers kopā ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi, aizsardzības ministru Arti Pabriku, kultūras ministri Sarmīti Ēlerti un citiem, piedaloties piemiņas dienai veltītajā ceremonijā Gulbenes novada Litenē

 

Atjaunotās Latvijas Republikas armijas karavīri 14.jūnijā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa Rīgā
Foto: VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!