• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrija: Par priekšlikumiem likumprojektam "Grozījumi Komerclikumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2011., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 14.jūnijā

Vēl šajā numurā

16.06.2011., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrija: Par priekšlikumiem likumprojektam “Grozījumi Komerclikumā”

14.jūnijā Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija konceptuāli atbalstīja tieslietu ministra Aigara Štokenberga iesniegtos priekšlikumus likumprojektam “Grozījumi Komerclikumā”.

Priekšlikumi paredz, ka, reģistrējot komersanta juridisko adresi, Uzņēmumu reģistram (UR) ir iesniedzama arī nekustamā īpašuma īpašnieka piekrišana. Pienākums iesniegt piekrišanu nav attiecināms uz gadījumu, ja nekustamais īpašums pieder pašam komersantam vai ar to saistītai personai, kura ir parakstījusi pieteikumu Uzņēmumu reģistram.

Likumprojekts ietver arī grozījumus par dalībnieku (akcionāru) sapulču norises vietu un Uzņēmumu reģistra kompetenci to sasaukšanā, kā arī noteic atvieglotu mātes un meitas sabiedrības reorganizācijas kārtību un paredz grozījumus par reorganizācijas dokumentu sagatavošanu un publiskošanu komersanta mājaslapā internetā.

Tāpat likumprojekts noteic, ka turpmāk komercreģistrā neierakstīs fizisku personu (piemēram, valdes locekļu un padomes locekļu) dzīvesvietas adreses. Pienākumu pieteikumā UR norādīt sasniedzamības adresi saglabās tām fiziskajām personām, kurām Iedzīvotāju reģistrā nav deklarētas dzīvesvietas adreses.

Par priekšlikumiem vēl jālemj Saeimai.

Ministrijas
Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!