• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu komisijas paziņojums Par atbalstu Gruzijas teritoriālajai vienotībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2011., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par piekrišanu deputāta Aivara Dronkas saukšanai pie administratīvās atbildības

Vēl šajā numurā

16.06.2011., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu komisijas paziņojums
Par atbalstu Gruzijas teritoriālajai vienotībai

Saeimas Ārlietu komisija:

Balstoties uz Latvijas Republikas Saeimas 2008.gada 14.augusta paziņojumu par Krievijas militāro uzbrukumu Gruzijai, kurā tika nosodīta Krievijas militārā agresija pret Gruzijas suverēno teritoriju, konstatē, ka trīs gadu laikā pēc karadarbības apturēšanas nav panākts visas konfliktā iesaistītās puses apmierinošs risinājums.

Izsakot gandarījumu par Gruzijas vienpusēji pausto apņemšanos nepielietot spēku teritoriālās integritātes atjaunošanai, ar nožēlu secina, ka Krievijas Federācija faktiski ignorē 2008.gada 12.augusta sešu punktu vienošanās nosacījumus, turpinot un pat būtiski palielinot savu militāro klātbūtni Dienvidosetijā un Abhāzijā.

Vēlreiz apliecina atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās un nosoda Dienvidosetijas un Abhāzijas reģionu okupāciju.

Atzinīgi novērtē Gruzijas centienus, kas vērsti uz izlīguma sasniegšanu ar Abhāzijas un Dienvidosetijas teritoriju iedzīvotājiem. Atklāts un nepārtraukts dialogs ar šo reģionu pilsonisko sabiedrību un tās priekšstāvjiem ir nepieciešams priekšnosacījums patiesam izlīgumam un šo teritoriju reintegrācijai nākotnē.

Saeimas Ārlietu komisija aicina:

Konfliktā iesaistītās puses:

- turpināt konstruktīvi izmantot Ženēvas sarunu procesa sniegtās iespējas sadarbībai un risinājuma panākšanai;

- turpināt aktīvi sadarboties ar ES novērošanas misiju un dot tai iespēju netraucēti pildīt mandātā noteiktās funkcijas, to­starp Abhāzijā un Dienvidosetijā.

Krievijas Federāciju un de facto Dienvidosetijas un Abhāzijas pārvaldes pildīt 2008.gada 12.augusta sešu punktu vienošanā noteikto:

- pilnīga karadarbības pārtraukšana;

- brīvas pieejas nodrošināšana humānās palīdzības piegādēm;

- Krievijas militāro spēku atgriešana pirms karadarbības pozīcijās.

Starptautisko sabiedrību pievērst neatslābstošu uzmanību Gruzijas teritoriālās vienotības atjaunošanas problēmai, iestāties par sešu punktu vienošanās nosacījumu bezatrunu īstenošanu un konflikta dinamiskāku risināšanu, vienlaikus stingri nosodot nekonstruktīvu un provocējošu rīcību no jebkuras puses.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!