• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2011., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.06.2011., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Labdien, godājamie žurnālisti!

Jautājums: Pirms divām nedēļām jūs atbildējāt, ka nebūsit malā stāvētājs. Šodien jums ir oficiāls uzaicinājums no “Vienotības”. Atbildēsit, pieņemsit šo piedāvājumu?

V.Zatlers: Jā, jums ir taisnība. Ministru prezidents Dombrovskis man iesniedza rakstisku aicinājumu “Vienotības” vārdā, ko parakstījuši visi līdzpriekšsēdētāji. Es rūpīgi izlasīšu šo priekšlikumu un plānoju arī tikties ar “Vienotības” vadību plašākā lokā, lai pārrunātu tālāko rīcību. Tad būs arī mani komentāri.

Jautājums: Bet saistošs tas jums ir, ja jūs tiksities?

V.Zatlers: Komentāri būs tad, kad es būšu iepazinies ar dokumentu un būšu ticies ar “Vienotības” vadību.

Jautājums: Kad jūs to plānojat darīt?

V.Zatlers: Tuvākajā laikā, līdz Jāņiem.

Jautājums: Prezidenta kungs, ar kuriem cilvēkiem jūs līdz šim esat ticies un ar kuriem vēl plānojat tikties, lai pārrunātu savus plānus pēc tam, kad jums beigsies pilnvaras un jūs, iespējams, turpināsit darboties politikā?

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Līdz šim es esmu ticies ar plašu gan politiķu, gan sabiedriski aktīvu cilvēku loku un arī turpināšu šādas tikšanās. Saraksts ir tik garš, ka es negribētu nevienu no šā saraksta īpaši izcelt.

Jautājums: Varbūt jūs varētu publicēt sarakstu mājaslapā?

V.Zatlers: Varbūt, ka tā tuvākajā laikā arī notiks. Redziet, cilvēki nāk ar savām rūpēm par Latviju, par Latvijas valsti. Viņi nāk gan no Latvijas reģioniem, gan no sabiedriskajām organizācijām, gan no politiskās vides, gan arī no profesionālās vides un akadēmiskās vides. Ļoti plašs atbalstītāju loks, kam ir sava vīzija un gribas šajā vīzijā ar mani dalīties.

Jautājums: Kā jūs vērtējat paziņojumu, ka it kā Sorosa fondam tuvie cilvēki centās savervēt studentus, lai rīkotu protesta akcijas jūsu atbalstam, pirms jūs paziņojāt par Saeimas atlaišanu un dienu pēc?

V.Zatlers: Ziniet, es arī izlasīju to rakstu, un tas bija tik samudžināts, ka es īstenībā nekā nesapratu. Tā ka es domāju – šis jautājums ir gan raksta autoriem, gan pašai avīze, kas to publicēja. Man nekā kopīga ar šiem procesiem nav, nebūs un nebija.

Jautājums: Zatlera kungs, par rosinājumiem par ofšoru atklāšanu, ja tiks savākti 10 tūkstoši parakstu internetā. Kāpēc jūs to darāt tieši šobrīd, nevis visus šos četrus gadus?

V.Zatlers: Ideja tiek realizēta tad, kad tā rodas. Es pirms brīža skatījos, ka ir vairāk nekā seši tūkstoši parakstu savākts, un, ja būs virs 10 tūkstošiem, tad es arī rīkošos.

Jautājums: Bet tas nav veids, kā jūs savu politisko karjeru jau sākat veidot?

V.Zatlers: Nē, tas ir veids, kā es rūpējos par Latvijas valsti.

Jautājums: Prezidenta kungs, gribēju jautāt, vai jūs varat ieskicēt, ko jūs plānojat runāt Saeimā?

V.Zatlers: Galvenokārt es koncentrēšos uz tiem darbiem, kas, manuprāt, Saeimai būtu jāpaveic. Es aicināšu Saeimu turpināt darbu līdz 23.jūlijam un ar darbiem pierādīt, ka var paveikt un ka šī apziņa un nepieciešamība strādāt sabiedrības labā deputātos ir radusies.

Jautājums: Prezidenta kungs, vai jums jau ir zināms atzinums no komisijas, kas vērtēja Normunda Vilnīša atbilstību amatam, un vai jūs uzskatāt, ka šim cilvēkam ir jāpaliek šajā amatā?

V.Zatlers: Cik man ir zināms, tad preses konference būs šodien pulksten 16 pēcpusdienā, tad ģenerālprokurors nāks klajā ar savu ziņojumu. Pēc tam arī būs komentāri un vērtējumi.

Jautājums: Bet, jūsuprāt, dzirdot jau tagad to informāciju, kas ir publiskajā telpā?

V.Zatlers: Publiskajā telpā atzinums nav zināms, tas taps zināms pulksten 16. Līdz tam laikam es aicinātu nevienam nespekulēt ar šā ziņojuma rezultātiem un arī iespējamām sekām.

Jautājums: Vai jūs esat skatījies kādu dzīvokli, un vai jūs zināt, kur jūs dzīvosit?

V.Zatlers: Pilnīgi godīgi varu pateikt, ka šajos četros gados nevienu reizi neesmu bijis nevienā dzīvoklī ar tādu domu skatīties, kur es dzīvošu. Man neviens nav arī piedāvājis to darīt. Šobrīd tas ir Valsts nekustamo īpašumu un Prezidenta kancelejas uzdevums, un es pats šajā procesā neesmu iesaistīts, jo darba man vēl šobrīd ir pilnas rokas.

Jautājums: Bet jūsu kundze ir iesaistīta, cik es saprotu?

V.Zatlers: Es kategoriski gribu noliegt un atsaukt šīs ziņas, kas bija vairākos medijos un tika pārpublicētas. Nevienu reizi neviens viņu nav pat aicinājis kaut kur iet un piedalīties, tās ir vienkārši cilvēciskas baumas.


Valsts prezidenta preses dienesta preses iespējas transkripts pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski 15.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!