• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par Visaginas atomelektrostacijas projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2011., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231878

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par līgumu ar Hipotēku bankas pārveides procesa konsultantu

Vēl šajā numurā

17.06.2011., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par Visaginas atomelektrostacijas projektu

16.junijā Viļnā notika Visaginas atomelektrostacijas (AES) partnervalstu – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas – pārstāvju tikšanās ar vienu no spēkstacijas potenciālajiem stratēģiskajiem investoriem – Japānas korporācijas “Hitachi” prezidentu Hiroaki Nakaniši un citiem korporācijas pārstāvjiem, kas apliecināja kompānijas ieinteresētību iesaistīties jaunās spēkstacijas projektā Lietuvā.

Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta direktors Dins Merirands, kurš līdz ar Latvijas vēstnieku Lietuvā Mārtiņu Virsi piedalījās sarunās no Latvijas puses, pēc tikšanās pauda gandarījumu, ka turpinās darbs pie Visaginas atomelektrostacijas projekta īstenošanas. Viena no Latvijas enerģētikas prioritātēm ir dalība Visaginas AES projektā, kas nodrošinās papildu elektroenerģijas jaudas un drošu enerģijas piegādi reģiona patērētājiem. Šajās dienās plānotās tikšanās ar potenciālajiem Visaginas AES stratēģiskajiem investoriem ir solis uz priekšu projekta veiksmīgā īstenošanā. Investora prezentācija tika novērtēta atzinīgi. Japānas korporācija “Hitachi” tikšanās laikā prezentēja sevi kā profesionālu kompāniju, kurai ir nozīmīga pieredze atomenerģētikas nozarē. Tikšanās laikā kompānija pauda gatavību iesaistīties Visaginas projekta īstenošanā.

Kompānija “Hitachi” savās ražotnēs izmanto jaunākās paaudzes tehnoloģijas (advanced boiling water reactor), kas nodrošina maksimālu spēkstacijas drošību. Kompānija šo tehnoloģiju jau iepriekš veiksmīgi izmantojusi četros projektos Japānā, savukārt vēl pieci projekti šobrīd atrodas būvniecības stadijā (trīs – Japānā, divi – Taivānā). Izmantojot citas tehnoloģijas, “Hitachi” īstenojusi arī atomelektrostacijas projektus Ķīnā, Francijā, Somijā un Korejā.

23.jūnijā Lietuvā plānota tikšanās ar otru potenciālo Visaginas AES stratēģisko investoru – ASV kompāniju “Westinghouse Electric Company”.

Baltijas valstis un Polija šobrīd strādā pie jaunas atomelektrostacijas izveides projekta Lietuvas ziemeļaustrumu pilsētā Visaginā, kur atrodas arī slēgtā Ignalinas AES. Plānots, ka 2012.gadā tiks sākti sagatavošanās darbi jaunās AES būvei, lai 2014.gadā uzsāktu AES būvniecību. Visaginas AES ekspluatācijā varētu tikt nodota 2020.gadā.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!