• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Atklājot konferenci par cilvēkdrošības jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2011., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231893

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopība ministrs: Par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu

Vēl šajā numurā

17.06.2011., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Atklājot konferenci par cilvēkdrošības jautājumiem

16.jūnijā Ārlietu ministrijā notika starptautiska konference par cilvēkdrošības jautājumiem, kura pulcēja vairāk nekā astoņdesmit dalībniekus. Atklājot konferenci, ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis uzsvēra, ka cilvēkdrošība kļūst par arvien būtiskāku attīstības sadarbības politikas aspektu gan Baltijas valstu, gan globālajā ārpolitikā. Cilvēkdrošība, kas ir drošība visplašākajā tās izpratnē, ir priekšnosacījums tautas un cilvēces attīstībai, kas savukārt ir attīstības sadarbības mērķis. 2015.gadā Latvijas ES prezidentūra sakrīt ar Tūkstošgades attīstības mērķu sasniegšanas noteikto termiņu, tāpēc jau šobrīd Latvijai ir būtiski aktīvi iesaistīties diskusijās par aktuālajiem globālās attīstības politikas izaicinājumiem. Tāpat ārlietu ministrs pateicās Latvijas nevalstisko organizāciju dalībniekiem, kas konsekventi un sekmīgi darbojas starptautiskos attīstības sadarbības projektos, veicinot Latvijas vārda skanējumu pasaulē saistībā ar demokrātijas un labklājības izaugsmes tematiku. Ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis un Ārlietu ministrija uzskata, ka Latvijai ir jāspēj rast valsts iespējām atbilstošs finansējums Latvijas līdzdarbībai attīstības sadarbības vajadzībām. Pašreizējais finansējuma trūkums nedara godu Latvijas valstij ES valstu kopējās politikas ietvaros.

Konferences dalībnieku vidū bija valsts, nevalstiskā un akadēmiskā sektora pārstāvji. Diskusijas vadīja ievērojami attīstības un cilvēkdrošības speciālisti no Lielbritānijas, Nīderlandes, Vācijas, kā arī vairāki pētnieki no Latvijas Universitātes un Vidzemes augstskolas, kuri kopš 2010.gada īsteno Valsts pētījumu programmu par cilvēkdrošību. Konferenci rīkoja Baltijas valstu attīstības sadarbības NVO platformas, īstenojot Eiropas Komisijas finansētu trīs gadu projektu, kura mērķis ir sabiedrības izpratnes veicināšana par attīstības sadarbību.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!