• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ziemeļvidzemes ekonomiskajiem sakariem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.1999., Nr. 98/99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23195

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

26.03.1999., Nr. 98/99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ziemeļvidzemes ekonomiskajiem sakariem

Mūsu slejās līdz šim vairākkārt norādīts, ka Ziemeļvidzemes pilsētas un rajoni, neraugoties uz ekonomiska rakstura pārbīdēm, intensīvi meklē un nereti arī atrod kontaktus ar ģeogrāfiski tuvākajiem Krievijas novadiem Sanktpēterburgā, Novgorodā un Pleskavas apgabalā.

Nule esam saņēmuši Valmieras pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciālistes Laines Boldānes ziņu par to, ka trešdien, 24.martā, Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Māris Kučinskis Novgorodā ticies ar šī Krievijas apgabala gubernatora vietnieku Vladimiru Alfimovu. Viņi pārrunājuši sadarbības iespējas un vienojušies par to, ka Novgorodas apgabala administrācijas augstākie pārstāvji piedalīsies Latvijas, Zviedrijas un Krievijas uzņēmēju dienās, kas Valmierā paredzētas no 1. līdz 3.jūnijam. Šajā būtiskajā sarunā esot piedalījies arī Latvijas vēstnieka Krievijā padomnieks ekonomiskajos jautājumos Uldis Vītoliņš.

Šajā tikšanās reizē runāts arī par to, ka nepieciešams izvērst sadarbību ne tikai ekonomiskā, bet arī izglītības, sporta un kultūras jomā. Tā, piemēram, Novgorodas prestižā ģimnāzija "Harmonija" vēlas sadarboties ar vidzemniekiem, rīkot skolēnu grupu apmaiņas braucienus un kopīgus pasākumus. Iespējami arī kontakti pedagogu un izglītības procesa vadītāju līmenī — dažādi kopsemināri un konferences, lai pievērstos izglītības procesa vadīšanai un pilnveidei pašvaldībās. Nav noslēpums, ka novgorodieši īpaši atbalsta jauniešu sporta aktivitātes. Tālab tika apsvērta valmieriešu un novgorodiešu jaunatnes komandu sadarbība basketbolā un volejbolā. Valmierieši saņēmuši ielūgumu piedalīties orientēšanās sacensībās Krievijā.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Māris Kučinskis ticies arī ar Novgorodas Rūpniecības un tirdzniecības kameras (NRTK) vadītāju Viktoru Vikovu. Viņi vienojušies, ka NRTK speciālisti sekmēs novgorodiešu līdzdalību Latvijas, Zviedrijas un Krievijas uzņēmēju dienu rīkošanā Valmierā jūnija sākumā, turklāt Viktors Vikovs koordinēs Krievijas uzņēmēju līdzdalību šajā notikumā.

Bet jau otrdien, 23.martā, Māris Kučinskis, pa ceļam uz Novgorodu iegriežoties Latvijas Republikas konsulātā Pleskavā, apspriedis vidzemnieku iespējas piedalīties Aleksandra Puškina (1799—1837) 200. dzimšanas dienas aprisēs, jo to plaši atzīmēs visā pasaulē.

Ar lielu nepacietību tika gaidīta vakardiena, 25.marts, jo tika atklāta izstāde "Expo Latvia". Tajā savs stends ir vairāk nekā divdesmit Latvijas uzņēmējiem, galvenokārt vidzemniekiem, tostarp akciju sabiedrībām "Vidzemes piens"un "Valmieras stikla šķiedra", Valmieras gaļas kombinātam un Salacgrīvas zivju produkcijas ražotājiem.

Ir būtiski arī tas, ka Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Māris Kučinskis pārstāv mūsu valsti Latvijas un Krievijas lietišķās sadarbības padomes sēdē, kas notiek tieši šajās dienās. Padome vēlas darīt visu, lai veicinātu abu valstu ekonomisko sadarbību. Valmieras pilsētas mēra vizīte Krievijā turpināsies arī šodien, 26.martā. Tajā paredzēts detalizēti aplūkot triju valstu uzņēmēju dienas Valmierā, lai koordinētu vēl ciešāku sadarbību.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!