• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par kopīga Eiropas braucienu plānotāja izveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2011., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231989

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par studentu apmaiņas programmu Erasmus

Vēl šajā numurā

21.06.2011., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par kopīga Eiropas braucienu plānotāja izveidi

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Sīms Kallass mudina nozari izstrādāt Eiropas mēroga braucienu plānotāju, kas aptvertu visas valstis un transporta veidus. Lai gan eksistē jau vairāk nekā 100 braucienu plānotāju, pagaidām nav neviena tāda, kas ļautu lietotājiem atrast informāciju vai rezervēt biļeti braucienam Eiropā neatkarīgi no iesaistīto valstu skaita vai transporta veida. S.Kallass, kas Komisijā pārzina transportu, izvirzīja šādu uzdevumu intelektiskajām transporta sistēmām (ITS) veltītajā konferencē 6.jūnijā. Kad būs beidzies konkurss, sabiedrība tiks aicināta balsot par pieņemamāko risinājumu.

S.Kallass norāda: “Nevaru saprast, kāpēc ir tik raibs braucienu plānotāju piedāvājums, ja reiz paredzēts veidot vienotu Eiropas tirgu. Es vēlos ceļot pa Eiropu, pārsēžoties no gaisa transporta dzelzceļa vai jūras transportā, pilsētas vai autoceļu transportā ar vienotu biļeti, ko plānoju un iegādājos tiešsaistē. Tādēļ es šodien izvirzu šādu uzdevumu. Tehnoloģija jau ir, mums tikai jāsāk process, kas ļaus miljoniem eiropiešu braucienu ieplānot ar dažiem vienkāršiem klikšķiem.”

S.Kallass nāca klajā ar šādu paziņojumu Lionas konferencē, jo tā bija veltīta jautājumam, kā informācijas un komunikācijas tehnoloģija var palīdzēt risināt daudzus ar transportu saistītus jautājumus. Klimata pārmaiņu izraisītās problēmas, augošie sastrēgumi un degvielas izmaksas nozīmē, ka mums jāmeklē gudrāki ceļošanas veidi. Daļēja atbilde ir multimodālā ceļošana, kad vienā braucienā izmanto dažādus transporta veidus.

Eiropas mēroga braucienu plānotāja izveidi var uzņemties jebkurš, sākot no uzņēmumiem un organizācijām un beidzot ar ikvienu, kam interesē ceļošana. Sabiedrība varēs balsot par braucienu plānotājiem, kas būs iesniegti un jau ieviesti, un darbosies, bet profesionāla žūrija vērtēs jaunu multimodālu plānotāju idejas. Uzvarētāji saņems Komisijas atbalstu viņu ideju veicināšanai.

Idejas ir iesniedzamas līdz 9.septembrim. No 15.oktobra līdz 15.novembrim Mobilitātes un transporta ģenerāldirektorāta tīmekļa vietnē notiks publiska balsošana par visiem ekspluatācijā esošajiem plānotājiem, kas būs iesniegti un iepriekš atlasīti. Tajā pašā laikā profesionāla žūrija vērtēs jaunu braucienu plānotāju idejas.

Konferencē S.Kallass iepazīstināja ar tīmekļa lapu eujourneyplanner.eu, kurā papildus sīkai informācijai par doto uzdevumu klikšķināmā Eiropas attēlkartē ir apkopoti pašreizējie valstu braucienu plānotāji.

S.Kallass 6.jūnijā Lionā arī atklāja Eiropas VIII ITS kongresu “Intelektiskā mobilitāte – ITS ilgtspējīgam pasažieru un preču transportam pilsētu reģionos”.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!