• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par KNAB vadītāja atbrīvošanu no amata. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2011., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rekomendāciju ieviešanu investīciju vides uzlabošanai

Vēl šajā numurā

21.06.2011., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par KNAB vadītāja atbrīvošanu no amata

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis: “Atzinīgi vērtēju Saeimas lēmumu, kas tika pieņemts, ievērojot tiesiskuma principus un respektējot ģenerālprokurora vadītās komisijas slēdzienu.

Pirms tiek uzsākta jauna kandidāta atlase Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatam, uzskatu, ka jāprecizē KNAB likumā noteiktie KNAB vadītāja amata kandidātu atlases kritēriji, piemēram, precizējot kas ir uzskatāma par amatam atbilstošu darba pieredzi. Atlasot jaunu KNAB vadītāju, īpaša uzmanība jāpievērš tam, lai kandidātam būtu atbilstoša operatīvā darba pieredze, uz ko norādīja arī ģenerālprokurora vadītā komisija, kā arī profesionāla vadītāja prasmes.

Papildus tam uzskatu, ka jāatrisina arī jautājums par KNAB pārraudzības kārtību, jo pašlaik KNAB likumā ietvertais regulējums nav pietiekams, lai pilnvērtīgi nodrošinātu iestādes pārraudzību.

Šos priekšlikumus jau martā esmu nosūtījis Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, un papildus tam šos jautājumus tuvākajā laikā pārrunāsim arī koalīcijas sadarbības padomes sēdē.”

Kā zināms, Saeima 16.jūnijā no amata atbrīvoja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku Normundu Vilnīti.

Par Saeimas lēmuma projektu balsoja 82 deputāti, pret nebija neviens, bet atturējās divi deputāti.

Ministru kabineta ierosinājumu par N.Vilnīša atbrīvošanu no amata 16.jūnijā slēgtā sēdē izskatīja un atbalstīja Saeimas Juridiskā komisija.

Saeima N.Vilnīti KNAB priekšnieka amatā iecēla 2009.gada 12.martā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments; Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!