• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Svētku laikā aicinot uzmanīgi apieties ar uguni mežos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2011., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232008

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 16.jūnijā

Vēl šajā numurā

21.06.2011., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Svētku laikā aicinot uzmanīgi apieties ar uguni mežos

Zemkopības ministrija aicina visus Latvijas iedzīvotājus mežos, kūdras purvos un to tiešā tuvumā ļoti piesardzīgi apieties ar uguni Līgo svētkos, Jāņu dienā un svētku brīvdienās. Pēdējā laikā Latvijā bijis silts un sauss laiks, līdz ar to pastāv augsti ugunsbīstamības draudi. Mežs un kūdras purvs cilvēka neuzmanīgas rīcības ar uguni rezultātā aizdegas ļoti ātri, degšana izplatās strauji, un īsā laika posmā uguns var aptvert lielas meža un purva platības. Mežu un purvu ugunsgrēku ierobežošana un likvidēšana ir sarežģīta, jo specializētajai ugunsdzēsības tehnikai un ugunsdzēsējiem ir apgrūtināta piekļuve degšanas vietām.

“Mežu un purvu ugunsgrēki iznīcina tūkstošiem visdažādāko dzīvo organismu, nodara lielu kaitējumu tautsaimniecībai, apdraud meža tuvumā esošās viensētas un cilvēku veselību un atsevišķos gadījumos pat dzīvību. Neapdomīgi izvēlētā vietā sakurts svētku ugunskurs vai mežā vai meža ceļa malā nomests degošs izsmēķis var mežam, tā iemītniekiem, cilvēkiem un tautsaimniecībai nodarīt milzu postu,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!