• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības Kaimiņu politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2011., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232148

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES fondu finansēto projektu sadārdzinājumu

Vēl šajā numurā

22.06.2011., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības Kaimiņu politiku

20.jūnijā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis piedalījās kārtējā Eiropas Savienības Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā.

Ārlietu ministri apsprieda situāciju Baltkrievijā un pauda bažas par cilvēktiesību situācijas pasliktināšanos. Tā kā represijas pret opozīcijas pārstāvjiem turpinās, ministri vienojās papildināt to personu sarakstu, kurām noteikti ceļošanas ierobežojumi ES un iesaldēti līdzekļi, kā arī īstenot ierobežojošus pasākumus pret trim režīmu stiprinošiem uzņēmumiem. Tāpat ministri vienojās noteikt ieroču embargo. Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka ES noteiktie pasākumi nedrīkst ietekmēt pilsonisko sabiedrību, kā arī ES dalībvalstu drošības intereses. Ministrs aicināja turpināt diskusiju par ES politikas ilgtermiņa mērķiem Baltkrievijā un līdzekļiem to īstenošanai. Tika atbalstīts Latvijas priekšlikums automātiski nepaplašināt ierobežojošo pasākumu mērogu.

Ārlietu ministri diskutēja par Eiropas Savienības Kaimiņu politiku, analizējot Eiropas Komisijas sagatavoto pārskatu, kura mērķis ir stiprināt partnerību ar sešpadsmit ES Kaimiņu politikas valstīm ES dienvidos, austrumos un Tuvo Austrumu reģionā. Pārskatā norādīts, ka, stiprinot partnerību ar kaimiņvalstīm, jākoncentrējas uz demokrātijas stiprināšanu, ekonomisko izaugsmi un pārrobežu kontaktu veicināšanu. Latvijas ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja pārskata līdzsvaroto pieeju dienvidu un austrumu virzienā.

Sekojot notikumu attīstībai ES Dienvidkaimiņu reģionā, ministri apsprieda aktuālos notikumus Lībijā, Sīrijā un Jemenā. Lai turpinātu aizsargāt Lībijas civiliedzīvotājus un izdarītu spiedienu uz Kadāfi režīmu, ministri vienojās pastiprināt sankcijas, papildinot to personu un institūciju sarakstu, pret kurām tiek noteikti ierobežojošie pasākumi. Tāpat ministri diskutēja par ES sadarbību ar ANO un Pasaules Banku, lai sniegtu atbalstu politiskajiem pārejas procesiem un atjaunošanas procesam pēc konflikta. Uzsverot miermīlīga politiskā pārejas posma svarīgumu Jemenā, ārlietu ministri izteica atbalstu Jemenas viceprezidenta iniciatīvai uzsākt pamiera procesu. Sanāksmē tika nosodīta Sīrijas varas iestāžu vardarbība pret civiliedzīvotājiem.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!